12 Ιουλίου 2012

Τη Μέρκελ με χιτλερικό μουστάκι παρουσίασε η Ολλανδική ΤιΒι... κατά λάθος λένε ;)

Ο Ολλανδός δημοσιογράφος του Nos TV, παρουσίαζε στο απογευματινό δελτίο ειδήσεων του καναλιού, ρεπορτάζ για τη Γερμανίδα Καγκελάριο και τη συνάντηση της με τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ. Ο "δαίμονας" του μόνιτορ χτύπησε και παρουσίασε την Άνγκελα Μέρκελ με Χιτλερικό μουστάκι.


Το ατυχές για κάποιους αλλά διασκεδαστικό για πολλούς περιστατικό έγινε λόγω του σκηνικού που υπάρχει στο background της ειδησεογραφικής εκπομπής του καναλιού και της τυχαίας εμφάνισης της Γερμανίδας Καγκελαρίου στο "κατάλληλο" σημείο της οθόνης, όπου εμφανίζεται ένα μαύρο κομμάτι του ντεκόρ ακριβώς επάνω από τα χείλια της.

Σύμφωνα με το metro.co.uk, το παράξενο αλλά γεμάτο σημειολογικό νόημα περιστατικό, δεν έμεινε ασχολίαστο στο Twitter, το οποίο πήρε φωτιά. Παρά το ότι πολλοί παρομοιάζουν πάντως τη Γερμανίδα Καγκελάριο με τον Χίτλερ λόγω της οικονομικής πολιτικής της, η ίδια διατηρεί το προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις.

Σταθερό προβάδισμα έναντι των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) διατηρούν οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) στην Γερμανία, με την τελευταία δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa, για λογαριασμό του περιοδικού Stern και του τηλεοπτικού δικτύου RTL, να τους δίνει ποσοστό 36%, έναντι 26% των αντιπάλων τους.

Εντυπωσιακά πάντως είναι τα ευρήματα της έρευνας σε ό,τι αφορά την αποδοχή της Καγκελαρίου από τους ψηφοφόρους. Παρά την κριτική που τής ασκείται τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό, το 54% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η 'Άγκελα Μέρκελ ανταποκρίνεται σωστά στις ανάγκες της κρίσης, με το ποσοστό να ανεβαίνει στο 76% ανάμεσα στους ψηφοφόρους του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος και στο 55% σε αυτούς των Πρασίνων.

Τέλος, σχεδόν τα τρία τέταρτα των Γερμανών (72%) θεωρούν ότι η κυρία Μέρκελ εκπροσωπεί σωστά τα συμφέροντά τους στο εξωτερικό


Angela Merkel Hitler mustache από CDemo83