02 Ιουλίου 2012

Υποδοχή ηρώων στην εθνική Ισπανίας πριν από τη φιέστα...

Στη Μαδρίτη βρίσκεται από το μεσημέρι της Δευτέρας η Πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ισπανίας για να ακολουθήσει η μεγάλη φιέστα που έχει οργανωθεί στους δρόμους της πρωτεύουσας, με τελικό προορισμό την πλατεία Θιμπέλες.

Η πρώτη θριαμβευτική υποδοχή για τους «Φούριας Ρόχας» έγινε στο αεροδρόμιο Μπαράχας, όπου τους περίμεναν πυροσβέστες δημιουργώντας ένα ουράνιο τόξο για να περάσει το αεροπλάνο της αποστολής, το οποίο είχε πάνω του γραμμένο το μήνυμα: «Περήφανος για την ομάδα μου».

Όταν ο Ικέρ Κασίγιας, ο Τσάβι, ο Τσάμπι Αλόνσο, ο Ανδρές Ινιέστα και οι υπόλοιποι παίκτες βγήκαν από το Airbus 319 που τους μετέφερε, ανυπομονούσαν για τη μεγαλειώδη φιέστα, ωστόσο κατέλυσαν σε ξενοδοχείο του αεροδρομίου για να ξεκουραστούν.

«Η κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου για δεύτερη σερί φορά ήταν δύσκολο επίτευγμα, τώρα όμως έχει έρθει η ώρα για να το απολαύσουμε με τον κόσμο. Είμαστε ικανοποιημένοι και χαρούμενοι για την επιτυχία. Είμαστε ευτυχισμένοι επειδή το ζήσαμε με έναν ξεχωριστό τρόπο και το χάρηκε και ο κόσμος. Είμαι ήρεμος και τώρα περιμένω να το απολαύσουμε με τους οπαδούς μας», τόνισε ο αρχηγός της Ισπανίας, την ώρα που ο συμπαίκτης του στη Ρεάλ, Τσάμπι Αλόνσο, δήλωνε ευχαριστημένος για την παρουσία 10 Ισπανών στη λίστα με τους 23 καλύτερους του Euro που ανακοίνωσε η UEFA «αν και θα μπορούσαν να ήταν περισσότεροι».

Ο Σεσκ Φάμπρεγκας παραπονέθηκε αρχικά πως ήταν λίγο κουρασμένος, καθώς δεν κοιμήθηκε πολλή ώρα στο αεροπλάνο, για να συμπληρώσει στη συνέχεια: «Είμαστε χαρούμενοι για αυτό που έγινε. Όλοι οι παίκτες ήταν φανταστικοί, θα πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά».

Να σημειωθεί ότι το πάρτι των Ισπανών παικτών με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων φιλάθλων της «φούρια ρόχα» έχει δοθεί για τις 21:00 στην Πλατεία της Κυβέλης.

Κατά τη διάρκεια της φιέστας και σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ισπανοί διεθνείς θα βρεθούν στο παλάτι «Θαρθουέλα» για να παραδώσουν το τρόπαιο στον Βασιλιά Χουάν Κάρλος, ενώ θα επισκεφτούν και τη βασιλική οικογένεια.

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο φίλαθλοι αναμένεται να κατακλύσουν τους δρόμους της Μαδρίτης στη διάρκεια της παρέλασης και των πανηγυρισμών.