02 Ιουλίου 2012

“Διακοσμητικός” ο ρόλος των υπουργών στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα;

Διακοσμητικός ρόλος επιφυλάσσεται για τους υπουργούς στις διαπραγματεύσεις με την τρόϊκα για να μην πούμε ρόλο… γραμματέως, διαρρέουν από το περιβάλλον του Ευάγγελου Βενιζέλου με την υποσημείωση ότι σ΄ αυτό έχουν συμφωνήσει και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί.

Όχι έτσι ωμά και απαξιωτικά βέβαια, αλλά όταν λένε ότι μόλις ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις οι υπουργοί θα καταγράφουν όλα τα δεδομένα και τις παρατηρήσεις και στη συνέχεια θα αναλαμβάνουν οι “τρεις” να το επιλύουν, τι άλλο σημαίνει;

Δεν ξέρουμε αν πραγματικά έχουν καταλήξει σε μια τέτοια στρατηγική οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, το σίγουρο όμως είναι ότι εκτός του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, δεν εξυπηρετεί κανέναν και τίποτα ένας τέτοιος χειρισμός.

Σύμφωνοι, η νέα διαπραγμάτευση με την Τρόϊκα θα πρέπει να γίνει από τον Πρωθυπουργό και τους άλλους αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση. Αλλά σε κεντρικό, πολιτικό επίπεδο και κάτω από άλλες διαδικασίες, αφού εκτός των άλλων, τα είδαμε τους προηγούμενους μήνες που μας οδήγησε η διαπραγματευτική ικανότητα του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Για να μην θυμηθούμε εκείνο το αμίμητο του περασμένο Αυγούστου όπου μόλις γύρισε μαυρισμένος από τις διακοπές του ο τότε υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος και έδιωξε τους τροϊκανούς λέγοντάς τους “θα συζητήσω με τους προϊσταμένους σας πολιτικά”.

Ας ξεκαθαρίσουν στην κυβέρνηση τι τελικά θα γίνει, αφού όσο αφήνουν την κατάσταση σ΄ αυτό το θολό τοπίο, τόσο θα “ανθίζουν” τα πολιτικά τερτίπια του κ.Βενιζέλου.

* Στο μεταξύ άρχισε στις 6 το απόγευμα η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη εν όψει της έλευσης του υψηλόβαθμου κλιμακίου της τρόικας στην Αθήνα την Πέμπτη. Προηγήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης για τα βήματα που θα ακολουθηθούν στη δύσκολη διαπραγμάτευση, ενώ αυτή την ώρα ενημερώνεται ο πρωθυπουργός.

http://www.antinews.gr/2012/07/02/169137