09 Ιουλίου 2012

Κακοήθειες δημοσιογράφων για τους καθηγητές του ΑΠΘ

Οι περισσότεροι θα διαβάσατε ήδη το χθεσινό δημοσίευμα του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ (εδώ), που απεκάλυπτε ότι στις 19 Μαϊου παντρέυτηκε στην Κωνσταντινούπολη (συγνώμη, στην Ιστάνμπουλ για να μη θίξουμε και τους "αριστερούς" καθηγητές μας), η γραμματέας του Πρύτανη Γιάννη Μυλόπουλου, Ευγενία Τραϊκάπη (βίον ανθόσπρατον Τζένη, ωραίο το νυφικό του Κωνσταντίνου, έλαμπες!), με κουμπάρους τον πρύτανη και την...καθηγήτρια Ελπίδα Κολοκυθά. Όλως συμπτωματικώς, η παρέα έτυχε να βρίσκεται εκεί για ένα ερευνητικό πρόγραμμα του ΑΠΘ, και φυσικά πετάχτηκε μια βόλτα και από το Πατριαρχείο για τον γάμο.
Κι αντί να πουν "μπράβο" οι κακοήθεις δημοσιογράφοι για την υπερπροσπάθεια που καταβάλλει η διοίκηση του ΑΠΘ, να δώσει αέρα κοσμοπολιτισμού στο εκπαιδευτικό μας ίδρυμα, αφήνουν υπονοούμενα ότι χρησιμοποιούν τα λεφτά των φορολογούμενων για ταξιδάκια στο εξωτερικό! 
Αλήτες, ρουφιάνοι δημοσιογράφοι, τι περιμένεις;
Μια ματιά στα ταξίδια της "κουμπάρας" τον τελευταίο χρόνο όμως, θα αποδείξει και στον πιό κακοπροαίρετο δημοσιογραφίσκο, ότι οι καθηγητές του ΑΠΘ "ιδρώνουν" τη φανέλα, δεν επαναπαύονται στον συντηρητικό επαρχιωτισμό που αποπνέει η μίζερη Θεσσαλονίκη και οργώνουν την υφήλιο, για να μεταδώσουν το μήνυμα της Ελληνικής παιδείας.
Κι αντί να τους ευχαριστήσουμε που αφήνουν την ησυχία των γραφείων τους και τρέχουν από την Πορτογαλία μέχρι την Αυστραλία, σαν τις άδικες κατάρες και ταλαιπωρούνται σε αεροδρόμια και αίθουσες αναμονής, τους επιπλήττουμε κιόλας !
Σα δε ντρέπονται μερικοί δημοσιογράφοι !
Δείτε για παράδειγμα, από τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, πού πήγε τον τελευταίο χρόνο η "κουμπάρα", ζώντας μια απίστευτη ταλαιπωρία, με φτιάξε-χάλασε βαλίτσες :
ISTANBUL (Τουρκία)
Αντάλυα (Τουρκία), μαζί με τον Πρύτανη
Βαρκελώνη (Ισπανία)
Βρυξέλλες (Βέλγιο)
Λάρνακα (Κύπρος)
Βαλένθια (Ισπανία)
Βρυξέλλες (Βέλγιο)
Λισσαβώνα (Πορτογαλία)
Βαρκελώνη (Ισπανία)
Αμμάν (Ιορδανία)
Κουηνσλαντ (Αυστραλία)
Ρόδος (Ελλάδα)
Μπέρμιχαμ (Βρετανία)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ
Το Πρυτανικό Συμβούλιο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μετά από ομόφωνη πρόταση της Συγκλήτου, που ελήφθη κατά τη συνεδρίασή της αρ.2848/4/7/2012, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Με θλίψη παρακολουθούμε το συνεχιζόμενο φαινόμενο διασποράς δυσφημιστικών ειδήσεων για τα όργανα και τις δραστηριότητες του ΑΠΘ. Όλα αυτά τα δημοσιεύματα και μεταξύ αυτών και ασφαλώς το δημοσίευμα της Δευτέρας 2 Ιουλίου 2012 στην εφημερίδα «Θεσσαλονίκη», θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, αν είχε ζητηθεί η στοιχειώδης διασταύρωση των σχετικών ειδήσεων.

Σε κάθε περίπτωση, για την ενημέρωση των πολιτών γνωστοποιείται ότι η επίσκεψη των Πρυτανικών Αρχών του ΑΠΘ στην Κωνσταντινούπολη έλαβε χώρα για την πραγματοποίηση προγραμματισμένων συναντήσεων και υποχρεώσεων που σχετίζονται με ερευνητικές δραστηριότητες του ΑΠΘ, στο πλαίσιο του έργου «Διερεύνηση μεθόδων αποκατάστασης του ιστορικού κτιρίου της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης», την εκτέλεση του οποίου έχει αναλάβει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για την υποστήριξη του Οικουμενικού Πατριαρχείου».

Το δημοσίευμα της εφημερίδας "Θεσσαλονίκη"

* «Η διασφάλιση ποιότητας στα πανεπιστήμια είναι διαδικασία αυτογνωσίας και κοινωνικής λογοδοσίας…», σημειώνουν μεταξύ άλλων οι πρυτάνεις στη μακροσκελή ανακοίνωσή τους μετά τη σύνοδο της Ερέτριας. Παίρνοντας αφορμή από αυτό το τελευταίο περί «κοινωνικής λογοδοσίας», θα σας διηγηθώ την ακόλουθη ιστορία. Στις 19 Μαΐου έγινε στο Πατριαρχείο ο γάμος της γραμματέως ενός εκ των στελεχών της Πρυτανείας του ΑΠΘ. Κουμπάροι ήταν το εν λόγω στέλεχος της Πρυτανείας μαζί με μια πολύ καλή φίλη και συνεργάτιδά του.

* Στο γάμο παραβρέθηκαν σχεδόν σύσσωμες οι πρυτανικές αρχές. Πληροφορούμαι, ωστόσο, ότι μέρος του ταξιδιού, και συγκεκριμένα τα έξοδα μετακίνησης προς Κωνσταντινούπολη, φυσικά μετ’ επιστροφής, επιβάρυναν οικονομικά τα ταμεία του ΑΠΘ. Συγκεκριμένα, ο κουμπάρος ενέταξε τα έξοδα μετακίνησής του στο πρόγραμμα «Διερεύνηση, ανάπτυξη και προώθηση των διεθνών σχέσεων του ΑΠΘ».

* Έτερο στέλεχος της Πρυτανείας τα ενέταξε στο πρόγραμμα «εφαρμογή καινοτόμων οικολογικών δράσεων και υπηρεσιών τρίτων στο ΑΠΘ». Ο τρίτος της γαμήλιας παρέας μετακινήθηκε στην Πόλη μέσω του προγράμματος «Υποστήριξη εθνικών ευρωπαϊκών και διεθνών συμβάσεων χρηματοδότησης έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης». Μιας και όπως λένε οι πρυτάνεις στην ανακοίνωσή τους τάσσονται υπέρ της κοινωνικής λογοδοσίας, μήπως θα μπορούσαν να μας δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες, και γιατί όχι, και εξηγήσεις;

Σημείωση: την υπόθεση αποκάλυψε η εφ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, στο φύλλο της 2-7-2012.

http://taxalia.blogspot.com/2012/07/blog-post_3610.html