09 Ιουλίου 2012

Ποιος μ... θα αγοράσει στην Ελλάδα;

Όταν ο ξένος επενδυτής ακούει στη Βουλή την απειλή της ελληνικής αντιπολίτευσης (που μπορεί αύριο να γίνει κυβέρνηση) ότι θα χάσει τα λεφτά του αν τα φέρει στην Ελλάδα για να κάνει δουλειές, πόσο μ.... πρέπει να είναι για να ξεκινήσει αυτήν την περιπέτεια;
Ποιος μ... θα αγοράσει Ελλάδα;


Κανείς δεν θέλει το ξεπούλημα αυτής της χώρας, που είναι το μεγάλο μας σπίτι. Κανείς δεν θέλει να γίνει ένα πλιάτσικο στην όποια περιουσία έχει η Ελλάδα. Και κανείς μας δεν θα δεχθεί για ένα κομμάτι ψωμί να πουλήσουμε τραίνα, λιμάνια, αεροδρόμια, ΟΠΑΠ και παραλίες.

Και θα είμαστε όλοι στα «κάγκελα», (δημοσιογράφοι, συνδικαλιστές, πολιτικοί, πολίτες) για να εμποδίσουμε κάθε ξεπούλημα ή βρωμοδουλειά σε αυτό που λέμε αποκρατικοποιήσεις.

Άλλο αυτό όμως κι άλλο η ωμή απειλή Τσίπρα προχθές στη Βουλή: «Όσοι τολμήσουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση της χώρας μας για να βάλουν χέρι στη δημόσια περιουσία, θα χάσουν τα λεφτά τους».

Δήλωση-βόμβα στα θεμέλια κάθε επενδυτικού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα. Γιατί θα μπορούσε να πει «μην έρθετε να κλέψετε Ελλάδα», ή «μην αγοράσετε Ελλάδα με κομπίνες, λαδώματα και βρωμιές» ή «θα υπάρχει διακομματικός αυστηρός έλεγχος σε κάθε συμφωνία για αγορές της κρατικής μας περιουσίας».

Όχι, δεν τα είπε έτσι, που θα ήταν και τα αυτονόητα. Απλά τους έδιωξε, τους έκανε να στραφούν σε χώρες που ξέρουν να επιβιώνουν, πχ Τουρκία, Σκόπια, Κύπρος, ακόμη και Βουλγαρία που ξέρουν όμως να κρατούν τους επενδυτές τους.

Σήμερα η δήλωση-βόμβα Τσίπρα κάνει το γύρο του κόσμου. Και οι ξένοι πάλι γελάνε μαζί μας.

Όσο για τους επενδυτές-αγοραστές που είχαν αρχίσει να ενδιαφέρονται για την Ελλάδα, ακόμη τρέχουν.

Γιατί πρέπει να είσαι πολύ μ... να αγοράσεις Ελλάδα υπό τις «τσιπρέικες» απειλές και τρομοκρατικές ρουκέτες.

Κ. Χαρδαβέλλας
newsbomb.gr