20 Ιουλίου 2012

Υποψήφιος ΑΕροψεκασμένος βουλευτής έσβηνε τη φωτιά στην Πάτρα με τα «καναντέρ» παπούτσια του

Στον αγώνα κατά της φωτιάς που έκαψε τα χωριά έξω από την Πάτρα έλαβε μέρος, όπως μας πληροφορεί τοπική ιστοσελίδα, ένας υποψήφιος βουλευτής, ο Γιάγκος Ραυτόπουλος, που έφτασε στο σημείο να σβήνει τη φωτιά «μέχρι και με τα παπούτσια του»...

Σύμφωνα με το thebest.gr, ο Γιάγκος Ραυτόπουλος που ήταν υποψήφιος βουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες δηλώνει αγανακτισμένος «από την έλλειψη οργάνωσης και την απαγόρευση αξιοποίησης ανθρωπίνου δυναμικού στη γραμμή του πυρός».
Συμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Ραυτόπουλος είπε ακόμα «πως δεν θα έπρεπε να απαγορεύεται η συμμετοχή εθελοντών στη πυρόσβεση» πράγμα που απέδειξε όπως διαβάζουμε και ο ίδιος «παρακάμπτοντας τις αστυνομικές δυνάμεις που περιφρουρούσαν την φλεγόμενη περιοχή και κατασβαίνοντας μικρές εστίες φωτιάς με ό,τι βρεθεί μπροστά του (μέχρι και με τα παπούτσια του)»
O κ. Ραυτόπουλος προτείνει  «να συγκροτηθεί τμήμα εθελοντών που σε συνεργασία με τη πυροσβεστική θα ενημερώνει για τους βασικούς κινδύνους και τεχνικές κατάσβεσης και θα αξιοποιεί το ανθρώπινο δυναμικό με βάση την εμπειρία του, τις γνώσεις και τη μαχιμότητα του».

«Αμέτρητος κόσμος προσπάθησε προσπαθεί και θα προσπαθεί να βοηθήσει ο οποίος είτε έχει υπηρετήσει ειδικές δυνάμεις είτε ήταν πρόσκοπος κλπ που θα μπορούσε να μεγιστοποιήσει την αποτελεσματικότητα της πυροσβεστικής και να βοηθήσει σε διάφορα πόστα, απο το το να σβήνει μικρά μέτωπα μέχρι το να μεταφέρει νερό στο νεκρό χρόνο που φουντώνει η φωτιά» λέει ο Γιάγκος Ραυτόπουλος και καταλήγει:

«Είναι η μεγαλύτερη αμαρτία και μαρτύριο να εξαναγκάζεις και να καταδικάζεις τους λιγοστούς ρομαντικούς και αυταπαρνητικούς ανθρώπους στην αδράνεια μόνο υπό την απειλή του φόβου»