12 Ιουλίου 2012

Έκκληση για αίμα για τα δίδυμα που παρέσυρε ο μοτοσυκλετιστής

Ιδιαιτέρως κρίσιμο κατά τις εκτιμήσεις των γιατρών είναι το πρώτο 24ωρο των 7χρονων διδύμων από την Πολωνία που νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού», έπειτα από τον βαρύτατο τραυματισμό τους το πρωί της Πέμπτης στη διασταύρωση των οδών Πατησίων και Τροίας στο κέντρο της Αθήνας από 21χρονο οδηγό μοτοσυκλέτας.

Συγκρατημένοι οι γιατροί του νοσοκομείου παρακολουθούν κυριολεκτικά λεπτό προς λεπτό την πορεία της υγείας των παιδιών που βρίσκονται διασωληνωμένα –το αγόρι λόγω της βαρύτητας της κατάστασής του είχε διασωληνωθεί από το πλήρωμα του ΕΚΑΒ στον τόπο του ατυχήματος, ενώ η δίδυμη αδελφή του διασωληνώθηκε στο νοσοκομείο. Οι ειδικοί τονίζουν πως τα παιδιά δίνουν μια πολύ σκληρή μάχη με τον χρόνο, καθώς η κατάστασή τους θεωρείται μεν κρίσιμη αλλά και εξαιρετικά ρευστή σε αυτή τη φάση, και μέχρι την συμπλήρωση του πρώτου 24ωρου στη ΜΕΘ.

Τραγική φιγούρα η μητέρα των παιδιών η οποία νοσηλεύεται στον «Ευαγγελισμό», όπου υποβλήθηκε αργά το μεσημέρι σε επέμβαση για την αντιμετώπιση της ρήξης σπληνός. Η ασθενής φέρει πολλές κακώσεις – κατάγματα οφθαλμικού κόγχου και λυθοειδούς οστού, θλάση πνεύμονος και σπληνός- πλην όμως επικοινωνεί πλήρως με το περιβάλλον και όπως είναι φυσικό ζητά με αγωνία και επιμονή να μάθει τι κάνουν τα παιδιά της.

Οι γιατροί εκτιμούν ότι παρότι βρίσκεται σε βαριά κλινική κατάσταση, δεν διατρέχει κίνδυνο ζωής.

Έκκληση για αίμα για τα δίδυμα

Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για αίμα. Το σχολείο, μάλιστα, των δύο επτάχρονων παιδιών έχει βγάλει και ανακοίνωση για το θέμα αυτό, η οποία αναφέρει:

«Στις 12/7 δυο μαθητές του 150 Δημοτικού Σχολείου του Συλλόγου μας, ηλικίας 7 ετών έπεσαν θύμα μαζί με τη μητέρα τους ασυνείδητου οδηγού μοτοσυκλέτας που παραβίασε το φωτεινό σηματοδότη στη διασταύρωση Πατησίων και Τροίας και συνέχεια εγκατέλειψε τα θύματα του.

Τα δυο παιδιά νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και η μητέρα των παιδιών στον Ευαγγελισμό.

Η κατάσταση των παιδιών, ειδικά του αγοριού, είναι κρίσιμη και απαιτείται αίμα.

Όσοι και όσες μπορείτε να βοηθήσετε μπορείτε να προσφέρετε αίμα είτε στο Αγλαΐα Κυριακού, είτε σε άλλο νοσοκομείο στο όνομα των παιδιών.

Με τις ευχές για πλήρη ανάρρωση των τραυματιών σας ευχαριστούμε όλους και όλες».


Χωρίς δίπλωμα ο υπαίτιος του ατυχήματος

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο οδηγός της μοτοσυκλέτας νωρίτερα είχε χτυπήσει ελαφρά στην οδό Κοδριγκτώνος έναν ποδηλάτη, τον οποίο και εγκατέλειψε.

Στην προσπάθειά του, όμως, να εξαφανιστεί, παραβίασε τον κόκκινο σηματοδότη με αποτέλεσμα να χτυπήσει τα δύο παιδιά αλλά και τη μητέρα που τα συνόδευε.

Στη συνέχεια, ο δικυκλιστής τράπηκε σε φυγή και επιχείρησε να εξαφανιστεί. Οι αστυνομικοί, όμως, είχαν εντοπίσει, νωρίτερα, την μοτοσικλέτα του δράστη και έτσι οδηγήθηκαν στην ταυτότητά του. Επικοινώνησαν με τον πατέρα του ο οποίος τον βρήκε και του είπε να παραδοθεί αμέσως στην Τροχαία.

Πρόκειται για έναν μόνιμο υπαξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού 21 ετών, ο οποίος, όπως δήλωσε ότι φοβήθηκε, για αυτό και εγκατέλειψε τα θύματά του. Ο νεαρός οδηγήθηκε σήμερα το μεσημέρι σε ναυτοδικείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μηχανή που οδηγούσε ο νεαρός φέρεται να είναι ανασφάλιστη ενώ ο οδηγός δεν είχε δίπλωμα οδήγησης.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player