04 Ιουλίου 2012

Ακυρώθηκε η συνάντηση Σαμαρά με Βενιζέλο και Κουβέλη

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνάντηση των τριών κυβερνητικών εταίρων που είχε προγραμματιστεί για το απόγευμα στο σπίτι του πρωθυπουργού στην Κηφισιά.

Ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς είχε συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες όλο το πρωί με του κκ Βενιζέλο και Κουβέλη, στις οποίες επήλθε συμφωνία για τις προγραμματικές δηλώσεις.

Τις λεπτομέρειες αναμένεται να ρυθμίσουν στελέχη των τριών κομμάτων.

Στις πέντε το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου θα συναντηθούν οι κ. Λαζαρίδης, Σκανδαλίδης και Χατζησωκράτης προκειμένου να κωδικοποιήσουν τους άξονες των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, που θα αναγνώσει την Παρασκευή στη Βουλή ο πρωθυπουργός.

Το ίδιο κείμενο θα αποτελέσει και τη βάση των διαπραγματεύσεων του Αντώνη Σαμαρά με την τρόικα αύριο στο Μαξίμου.

Ο κ. Σαμαράς προσέρχεται στην διαπραγμάτευση, έχοντας καθορίσει ως «κόκκινες» γραμμές αφενός τις απολύσεις και τις οριζόντιες περικοπές στο Δημόσιο αφετέρου νέες μειώσεις για χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους.

Παράλληλα επισημαίνεται η επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων, το νομοθετικό ξεμπλοκάρισμα προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, το κλείσιμο και συγχώνευση οργανισμών, τα μέτρα κατά της διαφθοράς και τα κλινητρα για επιστροφή καταθέσεων.