05 Ιουλίου 2012

Εμφύλιος φίλων του Σαμαρά (Νικήτα και Κικίλια) για τη θέση του γραμματέα στην ΚΟ

Αγριοι διαγκωνισμοί στο παρασκήνιο βρίσκονται σε εξέλιξη στη Ν.Δ. για την καρέκλα του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Μετά τη σκληρή μάχη που δόθηκε μεταξύ κορυφαίων στελεχών για τη θέση του προέδρου της Βουλής, από την οποία βγήκε νικητής ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο πόλεμος μεταφέρεται τώρα στην εκλογή γραμματέα κοινοβουλευτικής ομάδας, θέση ζηλευτή από πολλές απόψεις.

Την πρόθεσή του να διεκδικήσει τη θέση πρόλαβε και έκανε πρώτος γνωστή ο βουλευτής της Α' Αθήνας Νικήτας Κακλαμάνης, με επιστολή του στον πρωθυπουργό, την οποία έσπευσε να γνωστοποιήσει και στον Τύπο. Ο κ. Κακλαμάνης, ο οποίος βρίσκεται στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά από τις πρώτες ημέρες της Πολιτικής Ανοιξης εκτιμά ότι η εμπειρία και η πορεία του στα κοινοβουλευτικά δρώμενα του παρέχει τη δυνατότητα να προκριθεί για τη θέση. Διατηρεί στενή επαφή με τον πρωθυπουργό και του κάνει εισηγήσεις για επίμαχα θέματα οι οποίες γίνονται δεκτές.

«Σφήνα» στις φιλοδοξίες του κ. Κακλαμάνη μπαίνει ο συνάδελφός του βουλευτής Α' Αθηνών Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος διατηρεί επίσης πολύ στενή σχέση με τον πρωθυπουργό. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iefimerida.gr ο κ. Κικίλιας πήγε στην οικία του Πρωθυπουργού χθες στις 10 το βράδυ και η συνάντηση κράτησε περίπου 20 λεπτά. Δεν έγινε γνωστό το περιεχόμενο της συνομιλίας αλλά όλοι υποθέτουν ότι συζητήθηκε το επίμαχο θέμα. Ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει δώσει ακόμη σε κανέναν το χρίσμα, θεωρείται όμως πιθανότερο το χρίσμα να πάρει τελικά ο κ. Κικίλιας έναντι του Νικήτα Κακλαμάνη.

Πληροφορίες που κυκλοφορούσαν τις προηγούμενες ημέρες δεν απέκλειαν και την υποψηφιότητα του Γιάννη Μιχελάκη, βουλευτή Επικρατείας, ο οποίος έμεινε εκτός κυβερνητικού σχήματος και ο Αντώνης Σαμαράς, όπως συμπληρώνει η εφημερίδα, θέλει να τον αποκαταστήσει. Η υποψηφιότητά του ωστόσο έχασε έδαφος, τις τελευταίες ημέρες έναντι του κ. Κικίλια.

Από τη θέση του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας αποχωρεί πικραμένος ο βουλευτής Ιωαννίνων και πρώην υπουργός Κώστας Τασούλας, ο οποίος δεν έλαβε θέση στο υπουργικό σχήμα ούτε άλλη θέση στην κομματική ιεραρχία.

Μάλλον ο κ. Τασούλας θα πληρώνει για καιρό, όπως γράφει σήμερα Το Ποντίκι, την εσφαλμένη πληροφόρηση προς τον Σαμαρά για τον αριθμό των βουλευτών που θα καταψήφιζαν το δεύτερο μνημόνιο. Η «νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου» της ΝΔ, με τη διαγραφή 25 βουλευτών, θα στοιχειώνει για καιρό τη Συγγρού, ειδικά από τη στιγμή που οι πολλοί από αυτούς επέστρεψαν θριαμβευτές με το κόμμα του Καμμένου στα βουλευτικά τους έδρανα.