05 Ιουλίου 2012

Νέα αγιογραφία Τσίπρα από το CNN

Ο Αλέξης Τσίπρας περιγράφεται ως το ανερχόμενο αστέρι της ελληνικής πολιτικής σκηνής. Ο ανταποκριτής του CNN παρακολούθησε την ομιλία του κ. Τσίπρα στο συνέδριο του Economist και στη συνέχεια γευμάτισε μαζί του.
Την είσοδο του κ. Τσίπρα στην αίθουσα του συνεδρίου, ο δημοσιογράφος Τζον Ντεφτέριος περιγράφει ως εξής: «Ένας νέος, κομψός άνδρας σε ένα μπλε κουστούμι, που το έχει ταιριάξει με σουέντ παπούτσια και λευκό πουκάμισο –εκτός από γραβάτα- κάθεται στην κεντρική θέση. Όλα τα μάτια είναι καρφωμένα στο ανερχόμενο αστέρι της Ελλάδας, τον 38χρονο Αλέξη Τσίπρα».
Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας με το «ηλεκτρικό χαμόγελο» ανεβαίνει στο βήμα του συνεδρίου, από όπου εξαπέλυσε επίθεση στην ελληνική κυβέρνηση σχετικά με τους χειρισμούς της στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο δημοσιογράφος αναφέρει ότι ο νεαρός πολιτικός έχει αποστηθίσει σελίδες από το «βιβλίο παραστάσεων» του Ανδρέα Παπανδρέου, τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. «Έλκει τα συναισθήματα ενός πολύ περήφανου, συχνά εθνικιστικού εκλογικού σώματος», σημειώνει.
Ο ανταποκριτής του CNN λίγο αργότερα έχει μια προσωπική συζήτηση με τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, για την οποία σημειώνει τη «βαριά προφορά του στα αγγλικά». Τέλος εκτιμά ότι ο Αλέξης Τσίπρας πατάει σταθερά τα πόδια του στο έδαφος, ώστε να μην αποδειχτεί από ανερχόμενος, διάττοντας αστέρας.