03 Ιουλίου 2012

Μεγαλεία ο Καμμένος στο Economist.. αλλά από οικονομικά: ΜΗΔΕΝ... κλέβει προτάσεις της ΝΔ

[Επανέλαβε ότι λέει η ΝΔ εδώ και δύο χρόνια: Σταθερό φορολογικό περιβάλλον και μείωση φορολογίας επιχειρήσεων και ΦΠΑ...]

Την ανάγκη δημιουργίας ενός σταθερού οικονομικού και φορολογικού περιβάλλοντος στη χώρα μας, προκειμένου να προσελκύσει επενδύσεις, τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του Economist.
Ο κ. Καμμένος υποστήριξε παράλληλα ότι η χώρα μας μετά το 2009 έχει λειτουργήσει ουσιαστικά ως πυροκροτητής στην κρίση, η οποία έχει ξεσπάσει στην Ευρώπη του Νότου και όχι μόνο.

Επιτέθηκε με βαρείς χαρακτηρισμούς στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και στον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό, υποστηρίζοντας ότι «είχαμε μια κυβέρνηση, όπου ο πρωθυπουργός που ανέλαβε, ο Γεώργιος Παπανδρέου, κατάφερε να κάνει τα πάντα προκειμένου η χώρα να χάσει ό,τι πιο πολύτιμο είχε».

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, ο κ. Παπανδρέου «ήταν ένας πρωθυπουργός, ο οποίος κατάφερε να πουλήσει τα ασφάλιστρα κινδύνου της Κεντρικής Τράπεζας, όταν είχε ήδη συμφωνήσει με τον διοικητή του ΔΝΤ να εντάξει τη χώρα στο Μηχανισμό Στήριξης», ενώ υποστήριξε ότι «ο κ. Παπανδρέου άφησε τον υπουργό Οικονομικών του να αλλοιώσει τα στατιστικά στοιχεία της χώρας και να τη φέρει σε δυσμενέστερη θέση».

Είπε, ακόμη, ότι σήμερα έχουμε μια κυβέρνηση, η οποία διαδέχεται μια άλλη κυβέρνηση «με τους ίδιους ακριβώς συνεταίρους, με ολίγον αριστερά μέσα και το μόνο που κάνει είναι να υπόσχεται. Με επιστολές προς τη Γερμανία, τη χώρα που θέλει να κατακτήσει πολιτικά την υπόλοιπη Ευρώπη, υπόσχεται ότι θα εφαρμόσει ό,τι ακριβώς έχει πει. Το έκανε την ίδια βραδιά όπου ο Νότος αντιστέκεται και καταφέρνει να πάρει μια απόφαση που έδωσε ανάσα στην Ισπανία, την Ιταλία ακόμα και την Ισλανδία».

Όπως ανέφερε ο κ. Καμμένος δεν θα επενδύσει κανείς στην Ελλάδα, «αν δεν ξέρουν ότι υπάρχει ένας σταθερός φορολογικός νόμος που έχει την ίδια ισχύ με το νόμο της ναυτιλίας. Δηλαδή κανένας υπουργός Οικονομικών, όσοι και να αλλάξουν, καμιά κυβέρνηση δεν θα μπορεί να το αλλάξει για τα επόμενα χρόνια».

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι πρώτα από όλα πρέπει να δημιουργηθεί στη χώρα μας περιβάλλον φορολογικής σταθερότητας και είπε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ανταγωνιστική με τους γείτονές της σε κλάδους όπως ο Τουρισμός από την στιγμή που ο Φ.Π.Α. στην εστίαση είναι 23% και έχει να ανταγωνιστεί την Τουρκία με 8%, την Ιταλία με 10% ή τις υπόλοιπες ανταγωνίστριες χώρες.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ