Κανένας δεν λέει στους ηλίθιους ότι το σπουδαιότερο είναι η παραγωγικότητα και όχι το πόσες ώρες "δουλεύεις" τον εαυτόν σου ή τον εργοδότη σου. Και δεν τους το λέει γιατί στην Ελλάδα ως γνωστόν όλοι χαιδεύουν τα αυτιά του λαού και κανείς δεν του λέει την αλήθεια.
Για να τελειώνουμε:
- Γενικός κανόνας είναι: Όσο πιο πολλές ώρες δουλειάς τόσο πιο υπανάπτυκτο κράτος, ενώ όσο πιο λίγη δουλειά τόσο πιο ανεπτυγμένο (η μόνο εξαίρεση η Νότια Κορέα επειδή οι Ασιάτες παραδοσιακά δουλεύουν πολλές ώρες)
- Οι πολλές ώρες (2017) στην Ελλάδα σε σχέση με την Ολλανδία (1377) και την Γερμανία (1408) οφείλονται
- Στο υψηλό ποσοστό ελλήνων που είναι αυτοαπασχολούμενοι είτε στο εμπόριο είτε στη γεωργία. Οι Έλληνες αυτοαπασχολούμενοι (παντού βλέπεις μαγαζάκια με έναν υπάλληλο) δουλεύουν πολλές ώρες μπας και βγάλουν κανά φράγκο, ενώ οι έλληνες αγρότες δουλεύουν πολλές ώρες λόγω υπανάπτυξης στον τεχνολογικό τομέα
- Στο χαμηλό ποσοστό μερικής απασχόλησης σε σχέση με τη Γερμανία όπου 1 στους 4 δουλεύει λίγες ώρες, ενώ στην Ολλανδία το ποσοστό αυτό είναι ακόμα μεγαλύτερο. Η μερική απασχόληση ρίχνει το μέσο όρο στις ώρες εργασίες.
- Στο ότι στην Ελλάδα πχ. φαίνεται να εργάζεται μόνο το 60% ενώ στη Γερμανία το 72%... άρα οι ώρες εργασίας διαιρούνται με μικρότερο αριθμό εργαζομένων στην Ελλάδα
Δείτε τον πίνακα μπας και ξεστραβωθείτε λίγο, όλοι εσείς οι βλάκες που λέτε ότι δουλεύουμε πολλές ώρες (Στην πρώτη στήλη η κατάταξη ανάλογα με τις ώρες εργασίας, στη δεύτερη ανάλογα με την παραγωγικότητα (ΑΕΠ/Ωρα εργασίας), στην 3η στήλη η κατάταξη ανάλογα με το ποιος εργάζεται τις λιγότερες ώρες και στην τελευταία στήλη ανάλογα με το ποιος είναι ο λιγότερο παραγωγικός):
Διαβάστε κι αυτά:
Are Greeks the hardest workers in Europe?
Who works the longest hours?