25 Αυγούστου 2012

BILD: ΤΕΛΙΚΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΧΕΙ ΧΙΟΥΜΟΡ

Μπορεί ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς να έμεινε μόνο 24 ώρες στη Γερμανία, ωστόσο κατάφερε να εντάξει και μέσα στο πρόγραμμα των συναντήσεων και τους ανθρώπους που καθημερινά τον πικραίνουν με τα άρθρα και τα δημοσίευμα τους, τους αρχισυντάκτες της γερμανικής εφημερίδας Bild.
Οι Κάι Ντίκμαν και Νίκολας Μπλόμε, αλλά και ο ανταποκριτής της εφημερίδας στην Αθήνα, Πολ Ροντσχάιμερ, επισκέφτηκαν τον Έλληνα πρωθυπουργό, στο ξενοδοχείο και είχαν μία μικρή συνομιλία μαζί τους. Ο πρωθυπουργος όταν τους είδε τους είπε «ήθελα να σας γνωρίσω». Οι γερμανοί δημοσιογράφοι τον χαρακτήρισαν ήρεμο και αποφασισμένο, ενώ του προσέφεραν και ένα φωτογραφικό λεύκωμα για το Τείχος του Βερολίνου, το οποίο περιελάμβανε και ένα αυθεντικό κομμάτι του τείχους. Εκείνος τους προσκάλεσεστην ιδιαίτερή του πατρίδα, τη μικρή παραθαλάσσια πόλη της Πύλου. «Είναι ένα από τα πιο όμορφα μέρη στην Ελλάδα».

Βέβαια οι επικεφαλής της Bild δεν θα μπορούσαν να αφήσουν την ευκαιρία της συνάντησης να πάει χαμένη και τον ρώτησαν αν θα υπέγραφε την «εγγυητική δήλωση», που είχε δημοσιοποιήσει χθες η εφημερίδα, προκαλώντας ποικίλα σχόλια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Εκείνος αντέδρασε γελώντας και όπως οι ίδιοι έγραψαν «απέδειξε ότι έχει χιούμορ», μας είπε «έχω υποσχεθεί στην πρόσφατη συνέντευξή μου σε εσάς ότι η χώρα μου θα αποπληρώσει όλα τα δάνεια».
http://www.iefimerida.gr/