07 Αυγούστου 2012

Στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη θα καταθέσει ο Σιμόν Πέρες

Στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη θα καταθέσει σήμερα ο πρόεδρος του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες, ο οποίος συνεχίζει για δεύτερη ημέρα την επίσημη τριήμερη επίσκεψή του στη χώρα μας.


Στη συνέχεια θα του απονεμηθεί το χρυσό μετάλλιο της Βουλής των Ελλήνων από τον πρόεδρο του κοινοβουλίου, Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Μετέπειτα, ο κ. Πέρες θα συναντηθεί με μέλη της εβραϊκής κοινότητας της Αθήνας ενώ αργότερα θα επισκεφθεί το νέο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου θα του παραθέσει γεύμα ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Την Τετάρτη, τελευταία ημέρα της επίσκεψης του ισραηλινού ηγέτη στη χώρα μας, ο κ. Πέρες θα μεταβεί στην Ύδρα συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Ο ισραηλινός πρόεδρος θα αναχωρήσει το πρωί της Πέμπτης.

Εχθές, Δευτέρα 6 Αυγούστου, ο κ. Πέρες συναντήθηκε με τον Κάρολο Παπούλια και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Προεδρικό Μέγαρο. Στο πλαίσιο των εν λόγω συναντήσεων, ο ισραηλινός πρόεδρος σχολίασε πως η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ υπερβαίνει τη «γεωγραφική και φιλοσοφική προσέγγιση», καθώς σε αυτά «μπορούμε να εντάξουμε και την επιστημονική συνεργασία που αποτελεί βάση ανάπτυξης της νέας εποχής».

Επιπλέον, ο ισραηλινός πρόεδρος εξέφρασε την πίστη του στο λαό και την νεολαία της χώρας μας, συμπληρώνοντας πως «οι Έλληνες είναι υπέροχοι άνθρωποι με υπέροχη νεολαία. Η νέα γενιά είναι εκείνη που μπορεί να φέρει την ανάπτυξη που θέλει η χώρα».