08 Αυγούστου 2012

Τουρκική εξόρμηση στην ΘράκηΤουρκική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της χώρας Μπεκίρ Μπόσταγ θα εορτάσει το Ραμαζάνι σε χωριό της Θράκης και θα περιοδεύσει σε πομακοχώρια.


Όπως αναφέρει εφημερίδα της κωνστανινούπολης, ο Μπεκίρ Μπόζνταγ, σε μία προσπάθεια να δείξει την «συμπαράσταση και τη στήριξη της κυβέρνησης στην εκεί μειονότητα, θα βρίσκεται στη ∆υτική Θράκη για να γιορτάσει το Μπαϊράμι του Ραμαζανιού με τους εκεί ομογενείς του». Ο κ. Μπόζνταγ, τον οποίο θα συνοδεύει αντιπροσωπεία αξιωματούχων, «θα φτάσει εκεί στις 17 Αυγούστου για τριήμερη επίσκεψη και θα γιορτάσει το μπαϊράμι στο χωριό Εχίνος της Ξάνθης. Αργότερα, θα μεταβούν στην ορεινή περιοχή του νομού, όπου θα επισκεφθούν το δήμο Μύκης. Ο Μπεκίρ Μπόζνταγ, θα παραβρεθεί το ίδιο βράδυ σε γεύμα ιφτάρ, το τελευταίο του φετινού Ραμαζανιού, στο χωριό Κένταυρος, ενώ την Κυριακή, 19 Αυγούστου, θα γιορτάσει το μπαϊράμι στον Εχίνο και θα επιστρέψει. Κατά την επίσκεψη, τον κ. Μπόζνταγ θα τον συνοδεύσουν ο Γενικός ∆ιευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Ισλαμικής Ιστορίας Τέχνης και Πολιτι- σμού κ. Χαλίτ Ερέν, ο πρόεδρος της ∆ιεύθυνσης Τούρκων του Εξωτερικού και συγγενών κοινοτήτων και πληθυσμών της Τουρκικής Πρωθυπουργίας, Κε μάλ Γιουρτνάτς καθώς και οι βουλευτές Χακάν Τσαβούσογλου και Μεχμέτ Μουεζίνογλου που κατάγονται από τη ∆υτική Θράκη και ορισμένοι εξέχοντες γραφειοκράτες», υπογραμμίζει η εφημερίδα.

Ο Μπόζνταγ και οι συνεργάτες του, την Παρασκευή, θα πραγματοποιήσουν επαφές στην Κομοτηνή και θα επισκεφθούν μειονοτικούς συλλόγους και ιδρύματα ενώ στη συνέχεια το βράδυ της ίδιας μέρας θα παραβρεθούν σε γεύμα ιφτάρ, στη Φιλύρα. Και όλα αυτά συμβαίνουν στην Θράκη, με ένα ελληνικό κράτος που όχι μόνο «σφυρίζει» αδιάφορα, αλλά και ….προκαλεί τους ίδιους τους πολίτες του στο τέλος με την ….αδιαφορία του!