04 Αυγούστου 2012

Μεγάλη “επιχείρηση σκούπα” κατά των λαθρομεταναστών

Μεγάλη επιχείρηση σκούπα, με την ονομασία «Ξένιος Ζευς» βρίσκεται σε εξέλιξη από την Πέμπτη στον Έβρο και την Αθήνα για την απομάκρυνση παράνομων μεταναστών. Στόχος της επιχείρησης είναι να αποτρέψει την είσοδο λαθρομεταναστών από την Συρία μέσω Τουρκίας και να «καθαρίσει» , για μία ακόμη φορά, την πρωτεύουσα.

Υπενθυμίζεται ότι πριν στις 30 Ιουλίου ύστερα από συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας ανακοίνωσε τη μετακίνηση 1.800 συνοριοφυλάκων στον Έβρο: «Με την έγκριση του Πρωθυπουργού, 1.800 συνοριοφύλακες μετακινούνται ήδη προς τον ποταμό Εβρο, μαζί με πλωτά σε πρώτη φάση. Ηδη σήμερα μετακινούνται έξι πλωτά και μέχρι το τέλος του μήνα θα φτάσουμε στα 26 νέα πλωτά στον Εβρο, ώστε επιτέλους, να επιχειρήσουμε τη “σφράγιση” του Εβρου. Αυτό το οποίο επιδιώκουμε είναι να σταματήσει η Ελλάδα να είναι ξέφραγο αμπέλι».

Διδυμότειχο: Διαμαρτυρία αποσπασμένων αστυνομικών

Στο μεταξύ, σε μια ακόμα επίδειξη της διάλυσης του κράτους και της νοσηρής νοοτροπίας των λειτουργών του, τετρακόσιοι περίπου αστυνομικοί, που αποσπάστηκαν στον Έβρο για την ενίσχυση της συνοριακής φύλαξης, αρνούνται να διανυκτερεύσουν στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνθήκες διαμονής.

Σύμφωνα με το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. από τους 1881 αστυνομικούς, οι οποίοι μετακινήθηκαν από διάφορες υπηρεσίες της χώρας στα ελληνοτουρκικά σύνορα, οι περισσότεροι κατέλυσαν σε ξενοδοχεία της περιοχής και οι 411, απ΄αυτούς, θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις της Σχολής, κάτι που τους βρίσκει αντίθετους.

Υπενθυμίζουμε ότι την Πέμπτη 250 αστυνομικοί, μέλη των αστυνομικών ενώσεων Κεντρικής Μακεδονία πραγματοποίησαν ένστολη διαμαρτυρία αντιδρώντας στη μετακίνηση – απόσπαση συναδέλφων τους στον Έβρο, για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν αστυνομικοί από τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, την Πιερία, την Ημαθία, τις Σέρρες, την Πέλλα και το Κιλκίς, ενώ συμμετείχε και αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.), με επικεφαλής τον πρόεδρό της Χρήστο Φωτόπουλο.