19 Αυγούστου 2012

Λαφαζάνης κάνει κολοτούμπα μετά το κράξιμο: Ποτέ δεν ευχήθηκα την πτώχευση της Ελλάδας

Επίθεση στη ΝΔ, την οποία κατηγόρησε για «επιχείρηση ψεύδους, παραπληροφόρησης και συκοφαντίας» εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Μιλώντας την Κυριακή στον ραδιοφωνικό σταθμό FLASH 9,60, ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι η ΝΔ, με αφορμή τις δηλώσεις του για το ευρώ και το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας, κάνει έναν ευτελή αντιπερισπασμό απέναντι στα μεγάλα αδιέξοδα που έχουν οι κυβερνητικές επιλογές.

Μάλιστα, ο κ. Λαφαζάνης, τόνισε πως η δήλωσή του – που αποτέλεσε αφορμή για τη νέα σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – δόθηκε από τη μια πλήρης στη δημοσιότητα, αλλά, από την άλλη «τα κέντρα ψεύδους, διαπλοκής και παραπληροφόρησης προφανώς δεν αναπαρήγαγαν αυτά τα οποία είπα, αλλά αυτά που θέλανε να πούνε, προκειμένου να εξαπολύσουν αυτή την αυγουστιάτικη επιχείρηση αντιπερισπασμού».

«Αυτά, λοιπόν, τα οποία είπα ήταν σαφέστατα. Εγώ ποτέ δεν είπα ότι η πολιτική απάντηση στο ελληνικό πρόβλημα είναι η πτώχευση και πολύ περισσότερο δεν ευχήθηκα μια τέτοια πτώχευση. Αυτό είναι σαφές από τις δηλώσεις μου», συνέχισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε ότι το χρέος που έχει η Ελλάδα είναι πανύψηλο και για αυτό, έχουν τρομακτικές ευθύνες η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αφού τα δύο αυτά κόμματα, υπερχρέωσαν τη χώρα και την έφτασαν σε αυτό το σημείο.

Αυτή την ώρα, σημείωσε, «πρέπει η Ελλάδα να κάνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για τη διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους, εγώ θα έλεγα του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, για να μπορέσει έτσι να ανασάνει και να δει με νέα προοπτική το μέλλον της».

«Αυτή η προσπάθεια», είπε ο κ. Λαφαζάνης, «είναι μια εθνική προσπάθεια. Δεν είναι μια υπόθεση εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης. Δεν πρέπει να περιμένουμε πότε θα μας παραγγείλουν "κουρέματα" από το εξωτερικό. Πρέπει εμείς εδώ να ανακινήσουμε αυτά τα θέματα, διότι αφορούν την επιβίωση και την προοπτική αυτού του τόπου».