25 Αυγούστου 2012

«Kόλαση» φωτιάς στην Κύμη Ευβοίας

Σε εφιάλτη δίχως τέλος έχουν μετατραπεί οι φωτιές για τη χώρα, αφού μετά τις μεγάλες πυρκαγιές των προηγούμενων ημερών σε Αγιο Ορος και Χίο και τα πάμπολλα άλλα μέτωπα που ξέσπασαν ανά την Ελλάδα, το Σάββατο εκδηλώθηκαν δύο ακόμη μεγάλες πυρκαγιές, στις Αφίδνες και στην Κύμη Ευβοίας.

Η φωτιά στην Κύμη Ευβοίας, αργά το απόγευμα του Σαββάτου απείλησε κατοικημένες περιοχές, καθώς οι φλόγες έφθασαν μια ανάσα από τις αυλές των σπιτιών στα χωριά Μαντράκι και Κορασίδα.

Οι πυροσβέστες κατάφεραν να κόψουν το μέτωπο σε δύο σημεία, το δυτικό στην πλευρά της ενδοχώρας και το ανατολικό - που είναι το πιο επικίνδυνο - στην περιοχή Κορασίδα, όπου νωρίτερα το Σάββατο η φωτιά απείλησε ακόμη και σπίτια.

Σε απόσταση αναπνοής έφθασε η πυρκαγιά και στον οικισμό Μαντράκι, βόρεια του Αυλωναρίου. Μάλιστα, γύρω στις τέσσερις το απόγευμα άρχισαν να χτυπούν και οι καμπάνες στο χωριό.

H φωτιά στην Εύβοια ξέσπασε τα ξημερώματα από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στην Ελαία του Αυλωναρίου και παρά το γεγονός ότι αρχικά φαίνονταν ότι οι πυροσβέστες θα την έθεταν γρήγορα υπό έλεγχο γύρω στις έξι το πρωί λόγω του αέρα και της βλάστησης, τους ξέφυγε με αποτέλεσμα να καίει προς την Οκτωνιά και το Μαντράκι.

Στη μάχη της κατάσβεσης ρίχτηκαν 32 πυροσβέστες με 14 οχήματα.