26 Αυγούστου 2012

Μία Ελληνίδα καλλονή στο Miss World 2012

Η Μαρία Τσαγκαράκη μπορεί να μην κατάφερε να διακριθεί στον διεθνή διαγωνισμό «Miss World 2012» που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες στην Κίνα, όμως η ίδια έζησε μια υπέροχη εμπειρία και αποκαλύπτει στην «Espresso» αποκλειστικά τις μοναδικές στιγμές που έζησε κατά την παραμονή της εκεί.

Η διαμονή μου στην Κίνα κράτησε έναν μήνα και εκεί είχα την τύχη να γνωρίσω εκατόν είκοσι κοπέλες απ’ όλο τον κόσμο. Η καθεμιά με διαφορετική προσωπικότητα, ομορφιά και νοοτροπία. Ολες αυτές τις μέρες είχαμε ένα γεμάτο πρόγραμμα με πρόβες για τον τελικό, αλλά παράλληλα ταξιδέψαμε σε εντελώς διαφορετικά μέρη της περιοχής, όπως το Μαυσωλείο του Genghis Khan, μουσεία της ερήμου και πανάρχαιες παραδοσιακές πόλεις στη Σανγκάη. Μου έκαναν εντύπωση όλα αυτά τα μέρη, γιατί ήταν κάτι τελείως διαφορετικό από τις εικόνες που έχω συνηθίσει να βλέπω. Γνώρισα έναν άλλον κόσμο, με εντελώς διαφορετικό πολιτισμό και κουλτούρα, δήλωσε η όμορφη Κρητικιά στην «Espresso».



Αν και η Μαρία από την αρχή του διαγωνισμού ήταν ανάμεσα στις επικρατέστερες υποψηφιότητες, τελικά τα αποτελέσματα ήταν εντελώς ανατρεπτικά, όχι μόνο για την πανέμορφη Ελληνίδα, αλλά και για πολλές άλλες υποψήφιες άλλων χωρών, που ενώ ήταν στη δεκάδα, ξαφνικά βρέθηκαν σε πολύ χαμηλή κατάταξη.



«Η αλήθεια είναι πως από την αρχή του διαγωνισμού βλέπαμε ότι τα κορίτσια που ξεχώριζαν με τη ματιά των διοργανωτών ήταν συγκεκριμένα. Για μένα δεν ήταν πρωτοφανές να βλέπω αυτή την αντιμετώπιση από τους διοργανωτές. Κάποιες κοπέλες προωθήθηκαν περισσότερο από κάποιες άλλες, χωρίς διακριτικότητα και χωρίς να κρατούν τα προσχήματα. Ενα απτό παράδειγμα είναι ότι η κοπέλα που βγήκε πρώτη, εξαρχής βρισκόταν διαρκώς με τους διοργανωτές στα δείπνα, ενώ στις εκδηλώσεις πάντα βρισκόταν μαζί τους στο ίδιο τραπέζι. Το καταλαβαίνωω ότι η κοπέλα που εκπροσωπεί τη διοργανώτρια χώρα στα μάτια των διοργανωτών και του κοινού σίγουρα ξεχωρίζει, αλλά πρέπει να σκέφτονται οι υπεύθυνοι τον τρόπο με τον οποίο το κάνουν και να σέβονται και να υπολογίζουν την ψυχολογία των κοριτσιών που βρίσκονται εκεί. Εγώ μπορεί να τα ξέρω αυτά και να μη με αγγίζουν, αλλά ένα 18χρονο κορίτσι με απειρία στους διαγωνισμούς σκέφτεται διαφορετικά».



Η 23χρονη μάλιστα δεν διστάζει να δηλώσει ότι ενώ φωτογραφίες και video ανεβάζονταν καθημερινά στο επίσημο site του διαγωνισμού για χώρες που ήθελαν οι ίδιοι να προωθήσουν, το δικό της video, όπως και άλλων κοριτσιών, ανέβηκε μία εβδομάδα πριν από τον τελικό.

Ωστόσο η Μαρία αναφέρει: «Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η νικήτρια θα ήταν η κοπέλα που θα συγκέντρωνε την υψηλότερη βαθμολογία από διάφορες δοκιμασίες, όπως ταλέντου, καλύτερου video για φιλανθρωπικές πράξεις, καλύτερης συνέντευξης και αθλημάτων, πράγμα για το οποίο δεν ενημερώθηκα ποτέ από κανέναν. Ακόμη και έτσι όμως, όπως αποδείχτηκε, η νικήτριες και αυτές που πέρασαν φιναλίστ ήταν χώρες που αυτοί ήθελαν να προωθήσουν, για τους δικούς τους σκοπούς. Μιλάμε για έναν παγκόσμιο διαγωνισμό με πολλά συμφέροντα, στον οποίο μόνο οι ισχυροί μπορούν να επιβιώσουν. Το γεγονός ότι η Ευρώπη δεν υπήρξε στις φιναλίστ, μήπως πρέπει να μας προβληματίσει; Μπορεί να υπήρξαν τα κακώς κείμενα στα αποτελέσματα, αλλά με όλη την ειλικρίνειά μου, ήταν κάτι που δεν με ξάφνιασε και δεν με στενοχώρησε καθόλου. Αυτό που κρατάω είναι οι όμορφες στιγμές που έζησα με όλα αυτά τα κορίτσια σε μια ξένη χώρα» δήλωσε η Μαρία Τσαγκαράκη.



Η ίδια αυτή την περίοδο βρίσκεται στην ιδιαίτερη πατρίδα της, την Κρήτη, όπου θα περάσει το υπόλοιπο του καλοκαιριού κοντά στην οικογένειά της και τους φίλους της.

real.gr