22 Σεπτεμβρίου 2012

Καταγγελία πικραμένου πρώην κτηματομεσίτη για ξέπλυμα 10 δισ. ευρώ από Βουλγαράκη, Λιάπη και Μεϊμαράκη... μόνο 10 δις; 100 δις και βάλε είναι...

[Βρήκαμε δουλειά να ασχοληθούμε... αλλά πολύ φτήνια ρε γαμώτο! Μόνο 10 δις; Ο Καρχιμάκης τα υπολογίζει σε τουλάχιστον 100 δις... Η αξιοπιστία της καταγγελίας φαίνεται από το ότι ο πρώην συνέταιρος κτηματομεσίτης (που μάλλον δεν μπόρεσε να λύσει τις διαφορές του με τον συνέταιρό του, τον κουμπάρο του Μειμαράκη και μετά από 4 χρόνια θυμήθηκε να καταγγείλει) ήξερε ότι τα λεφτά ήταν από μίζες! Οπότε είμαστε σίγουροι ότι βρήκαμε ποιοι φταίνε...
όπως και ο Κουκουβίνος ήξερε ότι ο Καραμανλής ήταν πίσω από το Βατοπαίδι.

Φυσικά δεν υπάρχει κανένα άλλο στοιχείο πέρα από την κατάθεση του πικραμένου και πιθανώς ριγμένου πρώην συνεταίρου του κουμπάρου του Μειμαράκη... ούτε τραπεζικοί λογαριασμοί ούτε τίποτα. Απλά τα πρόσωπα είναι τα πιο ευάλωτα μιας και διοικούσαν υπουργεία με προμήθειες οι οποίες όμως είχαν υπογραφεί από το ΠΑΣΟΚ. Δηλ. για παράδειγμα ο Μειμαράκης γιατί να πάρει μίζα; Επειδή δεν έκανε καμιά σοβαρή προμήθεια όταν ήταν στο ΥΠΕΘΑ; ]

Κατάθεση του κτηματομεσίτη Ιωσήφ Λιβανού δημοσιεύεται στο φύλο της Real News της Κυριακής. Η συγκεκριμένη κατάθεση εμπλέκει σε σκάνδαλο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη και τους δύο κορυφαίους πρώην υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας, τον Μιχάλη Λιάπη και τον Γιώργο Βουλγαράκη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι τρεις πολιτικοί φέρονται να συμμετείχαν την περίοδο 2005-2008 σε αγοραπωλησίες σε περιοχές-φιλέτα της Αττικής, τις οποίες αγορές χρησιμοποιούσαν ως βιτρίνα για να καλύψουν μαύρο χρήμα που υπολογίζεται στα 10,2 δισ ευρώ.

Οι αγορές, σύμφωνα με τις καταθέσεις, γίνονταν μέσα από εταιρία real estate του ομίλου του Ιωάννη Καρούζου, ο οποίος είναι κουμπάρος του Ευάγγελου Μεϊμαράκη και είχε ως σκοπό να κλέβει το δημόσιο και το κυριότερο να ξεπλένει χρήματα πολιτικών και ιδιαίτερα κάποιον πρώην υπουργών, των οποίων τα υπουργεία προέβαιναν σε κρατικές προμήθειες.

Σύμφωνα με άλλη κατάθεση, του Γιώργου Ζωγραφάκη , ο οποίος είναι πρώην συνεταίρος του Ιωάννη Καρούζου, οι υπουργοί έδιναν τα χρήματα από μίζες στους νομίμους εκπροσώπους του ομίλου και εκείνοι αναλάμβαναν το ξέπλυμα και στη συνέχεια την αποστολή των χρημάτων στο εξωτερικό με προσωρινό προορισμό γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις και τις μηνυτήριες αναφορές, οι εμπλεκόμενοι αποφάσισαν να οδηγήσουν την εταιρία του ομίλου Καρούζου σε πτώχευση για να σβήσουν τα ίχνη τους όταν ολοκληρώθηκε το ξέπλυμα.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές αποστέλλεται ο φάκελος που έχει εκπονήσει το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) σχετικά με πολιτικά πρόσωπα τα οποία φέρονται να εμπλέκονται σε οικονομικού χαρακτήρα αδικήματα, με εντολή Σαμαρά.

Δήλωση Λιάπη για Ζωγραφάκη

Άμεση ήταν η αντίδραση του πρώην υπουργού Μιχάλη Λιάπη στην κατάθεση Ζωγραφάκη, που αποκαλύπτει η Real News στο αυριανό της φύλλο.

Η δήλωσή του έχει ως εξής:

"Δεν γνωρίζω ούτε τον κ. Ζωγραφάκη ούτε τον κ. Καρούζο. Αισθάνομαι οδυνηρή έκπληξη για το γεγονός ότι αναμιγνύουν το όνομά μου. Το θεωρώ απάνθρωπο. Τη Δευτέρα καταθέτω μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του συγκεκριμένου κυρίου".