05 Σεπτεμβρίου 2012

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Ασημένιο μετάλλιο ο Μακροδημήτρης στα 50μ ύπτιο

Το δεύτερο προσωπικό και έβδομο μετάλλιο για την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου κατάκτησε ο Αριστείδης Μακροδημήτρης.

Με επίδοση 1:04.71 στα 50μ. ύπτιο (κατηγορία S2), ο Έλληνας κολυμβητής ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου (στα 100μ. ελεύθερο είχε πανηγυρίσει το χάλκινο), ενώ με την επιτυχία του ο Μακροδημήτρης χάρισε το 7ο μετάλλιο στην ελληνική ομάδα, στους 14ους Παραολυμπιακούς Αγώνες που φιλοξενούνται στο Λονδίνο.

«Δεν έχω νιώσει πιο δυνατή στιγμή στη ζωή μου. Είχα το χρόνο για να είμαι δεύτερος, κάτι που φάνηκε και στον προκριματικό, αλλά δεν ήθελα να το λέω παραέξω ότι είμαι φαβορί για μετάλλιο, μετά το πάθημα της πρεμιέρας. Ήξερα ότι δεν μπορούσα να κερδίσω τον Κινέζο, γιατί οι επιδόσεις του είναι σχεδόν εξωπραγματικές. Είχα στο μυαλό μου το ασημένιο μετάλλιο και αυτό ακριβώς πήρα», δήλωσε ο Αριστείδης Μακροδημήτρης.

Στην ίδια κούρσα συμμετείχε ο Γιώργος Καπελλάκης, ο οποίος με 1:10.73 κατετάγη έβδομος. Ο Κινέζος Γιανγκ Γιανγκ με επίδοση 1:00.90 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο (με παγκόσμιο ρεκόρ), ενώ τρίτος ήταν ο Ρώσος Ντμίτρι Κοκάρεφ με 1:05.70.