13 Σεπτεμβρίου 2012

Όπως λέει ο Μαυραγάνης, τι άλλη μαλακ@@ θα ακούσουμε: 78 ώρες την εβδομάδα πρέπει να δουλεύουν οι Έλληνες

Επικαλούμενη δημοσιεύματα του ελληνικού τύπου, για το πέ@ς καβάλα, η φλαμανδική εφημερίδα De Morgen, ξεπερνώντας σε λαϊκισμό τους πατριώτες του κώλου, σε κεντρικό της άρθρο με τίτλο «Οι Έλληνες πρέπει να δουλεύουν 6 μέρες τη εβδομάδα, 13 ώρες την μέρα», αναφέρεται λεπτομερώς στις συζητήσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις.
Όπως σημειώνεται στο ανυπόγραφο ("ας γράψουμε καμιά παπαριά να περάσει η ώρα, αλλά μη γίνουμε και επώνυμα ρόμπες") ρεπορτάζ οι αλλαγές κατευθύνονται στην ελαστικοποίηση του ωραρίου, ενώ οι ειδικοί του κλιμακίου της τρόικας που έχει μεταβεί στην Ελλάδα για να αξιολογήσει την πορεία εφαρμογής του ελληνικού δημοσιονομικού προγράμματος, ασκούν έντονες πιέσεις προκειμένου οι Έλληνες εργαζόμενοι να δουλεύουν περισσότερο και για τον λόγο αυτόν τάσσονται υπέρ της απελευθέρωσης της αγοράς εργασίας.

Η τρόικα, συνεχίζει το ρεπορτάζ,  ζητά αύξηση του χρόνου εργασίας κατά μία ημέρα, χωρίς οκτάωρο, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, ώστε η εργασία να φτάσει  στο ανώτερο, δηλαδή στις 13 ώρες την ημέρα και στις 78 την εβδομάδα, αντί των 40 που ισχύουν αυτήν τη στιγμή. [Η απόλυτη παράνοια που δεν προκύπτει από πουθενά και ο βασιλικός πολτός για να τραφούν οι ηλίθιοι και να μας τα κάνουν τούμπανο... το μέιλ της τρόικα λέει: Αύξηση των ωρών εργασίας σε 13 ανά ημέρα με παράλληλη διατήρηση τν 40 ωρών εβδομαδιαίας εργασίας]

Ακόμη φέρεται να ζήτησε από τον Έλληνα υπουργό Εργασίας, κ. Γιάννη Βρούτση τη μείωση τουλάχιστον στο μισό του χρόνου προειδοποίησης για την καταβολή του 50% της αποζημίωσης, που σήμερα βρίσκεται στους τέσσερις, πέντε ή και έξι μήνες ανάλογα με τα χρόνια προϋπηρεσίας, αλλά και την αύξηση του χρόνου συνταξιοδότησης κατά 2 χρόνια.

Καταλήγοντας, η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει στο άτυπο Ecofin την Παρασκευή να παρουσιάσει στους εταίρους της ένα ολοκληρωμένο σχέδιο περικοπών.
 
[Τύφλα να 'χει ο Τράγκας κι ο Μανώλης λοιπόν...]