30 Σεπτεμβρίου 2012

Δύο εκδοχές του ίδιου περιστατικού στο Βόλο: Έβγαλε-δεν έβγαλε όπλο ο Ηλιόπουλος; Προσήχθηκαν ή πήγαν μόνοι να καταθέσουν οι Χρυσαυγίτες;

Οι αριστεροί παρουσιάζουν την είδηση ως εξής:

"Ο βουλευτής της Χ.Α. Παναγιώτης Ηλιόπουλος επέδειξε στους αντιεξουσιαστές το πιστόλι που κατέχει νόμιμα

Όπως έγινε γνωστό από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, ομάδα αντιεξουσιαστών συνεπλάκη για ανεπιβεβαίωτο λόγο, με ομάδα της Χρυσής Αυγής στην οποία μετείχε και ο βουλευτής του κόμματος Παναγιώτης Ηλιόπουλος. Κατά την συμπλοκή, ο βουλευτής έβγαλε το πιστόλι που κατέχει νόμιμα, επιδεικνύοντάς το στους αντιεξουσιαστές.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το www.e-volos.gr, το περιστατικό έλαβε χώρα έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο κέντρο του Βόλου. Αναφέρεται ότι συνέβη τυχαία, διότι κάποιοι, παρατηρώντας συγκέντρωση Χυσαυγιτών, άρχισαν να γιουχάρουν τους συγκεντρωμένους, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Μαγνησίας της Χ.Α. Παναγιώτης Ηλιόπουλος. Όπως ήταν φυσικό, άναψαν τα αίματα.

Στο σημείο της συμπλοκής έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και λίγο αργότερα στο τοπικό αστυνομικό τμήμα προσήχθησαν δώδεκα άτομα -έξι μέλη της Χρυσής Αυγής, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής, και έξι αντιεξουσιαστές. Με εντολή εισαγγελέα όλοι τους αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τις καταθέσεις τους.

Όπως μετέδωσε το e-volos.gr, έξω από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας δεν άργησαν να βρεθούν κάποιοι αλληλέγγυοι, οι οποίοι μάλιστα το βράδυ αργά πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο του Βόλου, φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα.

Η φωτογραφία είναι από τον Πανθεσσαλικό Ταχυδρόμο."

Οι Χρυσαυγίτες με ανακοίνωση του βουλευτής τους Ηλιόπουλου αμφισβητούν τα περί επίδειξης περιστρόφου και προσαγωγής Χρυσαυγιτών... "πήγαν μόνοι τους για να καταθέσουν" λένε:

"Οφείλω να σας ενημερώσω πως έχετε πέσει θύματα παραπληροφόρησης και διακινείτε ψευδείς ειδήσεις, οι οποίες παράλληλα αποτελούν και συκοφαντική δυσφήμιση προς το πρόσωπο μου. Προς  αποκατάσταση της αλήθειας σας ενημερώνω ότι:

Σήμερα Σάββατο και ώρα 19:25 ομάδα εγκληματιών προερχόμενη από τον αναρχικό χώρο που εδράζεται σε κατάληψη του πανεπιστημίου επιχείρησε να επιτεθεί στα γραφεία της Χρυσής Αυγής του Βόλου.

Επενέβη η αστυνομία, σταμάτησε τους παρανομούντες και προσήγαγε έξι από αυτούς. Έξι μέλη της Χρυσής Αυγής μετέβησαν οικειοθελώς στην αστυνομική διεύθυνση και έδωσαν κατάθεση για το συμβάν. Όλα όσα αναφέρονται στην “είδηση” (εντός πολλών εισαγωγικών) που μέσω του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων έχει διακινηθεί σε πάρα πολλές ιστοσελίδες είναι ανυπόστατα ψεύδη που στρέφονται κατά του προσώπου μου ως βουλευτή του ελληνικού κοινοβουλίου.

Η πρόθεση όσων την διαρρέουν είναι κακόβουλη και αποτελεί ξεκάθαρη συκοφαντική δυσφήμιση εις βάρος μου. Σε προσωπική επικοινωνία που είχα με την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας διαψεύσθηκε και επισήμως το φανταστικό συμβάν που δημοσιεύετε.

Παρακαλώ όπως δημοσιευτεί αυτούσια η διάψευση μου και επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματος μου.

Παναγιώτης Ηλιόπουλος
Βουλευτής Μαγνησίας
Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή"