07 Σεπτεμβρίου 2012

Ηθελε δεν ήθελε ο Κασιδιάρης δεν δικάστηκε ούτε σήμερα λόγω... βουλευτικής ασυλίας

Τελικά ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης δεν δικάστηκε ούτε σήμερα, αφού καλύπτεται από την βουλευτική ασυλία. Βέβαια ο βουλευτής είχε ζητήσει της άρση της εδώ και καιρό, κάτι που έκανε και σήμερα, προκειμένου να εκδικαστεί η υπόθεση. Ωστόσο η διαδικασία ίσως αποδειχθεί αρκετά χρονοβόρα.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης κατηγορείται για συνδρομή σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, λόγω της εμπλοκής του σε επίθεση στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου το 2007.

Η εκδίκαση της υπόθεσης είχε οριστεί για την Δευτέρα, αλλά ξαναπήρε αναβολή για σήμερα Παρασκευή, ωστόσο και σήμερα αναβλήθηκε αλλά αυτή τη φορά επ' αόριστον. Σύμφωνα με την πολιτική αγωγή, πρακτικά ανεστάλη η ποινική δίωξη, λόγω της βουλευτικής ασυλίας του κατηγορούμενου.

Τώρα για να γίνει η άρση της ασυλίας του θα πρέπει το αίτημα να εξεταστεί στην επιτροπή κοινοβουλευτικής δεοντολογίας, η οποία θα καλέσει τον βουλευτή σε ακρόαση και θα συνεκτιμήσει και τα στοιχεία που περιέχονται στην δικογραφία, προκειμένου να παραπέμψει το θέμα για ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Στη συνέχεια το προεδρείο της Βουλής θα ορίσει με ειδική ημερήσια διάταξη τον χρόνο κατά τον οποίο θα γίνει η ψηφοφορία. Εάν εγκριθεί η άρση της ασυλίας, θα ακολουθήσει ορισμός νέας ημερομηνίας για την εκδίκαση της υπόθεσης.

iefimerida.gr