19 Σεπτεμβρίου 2012

Στα δικαστήρια πάνε τα λαμόγια οι συνδικαλιστές-Έρχεται η σειρά πρώην δημάρχων κ.λπ.

[Τα λαμόγια οι Μανώληδες που κατά τ' άλλα χθες μας είπαν ότι είχαν ζητήσει μόνοι τους να καταργηθεί η συνδικαλιστική σύνταξη, ξαφνικά το ξανασκέφτηκαν και θα προσφύγουν στα δικαστήρια, γιατί λέει παίρνουν τη σύνταξη επειδή τους γινόντουσαν κρατήσεις!! Ξέρετε τι κρατήσεις εννοούν: Θα τους κρατούσαν 0,5% ή 1% δηλ στα 2.000 μισθό θα τους κρατούσαν 10-20 ευρώ το μήνα για να τους δίνουν 200-1000 ευρώ σύνταξη... ρε δεν πάτε και στο διάολο εκτός από τα δικαστήρια]

Σοβαρές αντιδράσεις προκαλεί στους κόλπους των συνδικαλιστών η απόφαση Βρούτση να κόψει τις υφιστάμενες συνδικαλιστικές συντάξεις καθώς ο σχετικός νόμος που απαγορεύει τη χορήγηση συνδικαλιστικής σύνταξης έχει τεθεί σε ισχύ από το 1999.
Οι συνταξιούχοι συνδικαλιστές (σσ και οι συνταξιούχοι εργαζόμενοι συνδικαλιστικών φορέων που επίσης πλήττονται) ετοιμάζονται να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη αναφέροντας ότι για συντάξεις τους κατέβαλαν εισφορές σε ειδικό επικουρικό ταμείο τις οποίες και θα διεκδικήσουν.

Όσον αφορά στην επέκταση του μέτρου , πληροφορίες του parapolitika.gr, αναφέρουν ότι υπάρχει σκέψη να καταργηθούν και οι συντάξεις που χορηγούνται σε χιλιάδες πρώην δημάρχους, νομάρχες και κοινοτάρχες.

Για τους συνταξιούχους βουλευτές πάντως δεν ακούγεται κουβέντα παρότι ουδέποτε οι εκλεγμένοι στο Κοινοβούλιο δεν κατέβαλαν ούτε ευρώ ως εισφορά για σύνταξη κι όμως λαμβάνουν συντάξιμες αποδοχές 3.000 και 4.000 ευρώ, ενώ πολλές φορές στο παρελθόν διεκδίκησαν και πήραν αναδρομικά.