10 Σεπτεμβρίου 2012

''Αμετακίνητοι'' οι φαρμακοποιοί. Απέρριψαν την πρόταση εξόφλησης

Την αντίθεσή τους στο χρονοδιάγραμμα πληρωμών που ανακοίνωσε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιοών, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσουν κανονικά τις κινητοποιήσεις τους.

''Ο ορισμός νέων ημερομηνιών καταργεί αυτόματα τη συλλογική σύμβαση, η οποία αναφέρει ότι πρέπει να πληρωνόμαστε εντός 45 ημερών.

Επίσης, με τις νέες ημερομηνίες που αφορούν τα τρέχοντα χρέη του ΕΟΠΥΥ σημαίνει ότι θα πιστώσουμε από εκεί και πέρα το υπόλοιπο 2012 περιμένοντας νέο χρονοδιάγραμμα πληρωμών των τελευταίων μηνών του τρέχοντος έτους το οποίο λογικά θα ισχύσει από το 2013'' δήλωσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος.

Όπως επισημαίνει, ''όλα αυτά είναι υποσχέσεις, οι οποίες έχουν ξαναδοθεί στο παρελθόν χωρίς να έχουν υλοποιηθεί. Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσουμε όπως η γενική μας συνέλευση αποφάσισε''.

Η πρόταση αποπληρωμής του υπουργείου Υγείας, σε περίπτωση λήξης των κινητοποιήσεων προέβλεπε:

*στις 12 Σεπτεμβρίου εξοφλείται ο Ιούνιος 2012

*στις 12 Οκτωβρίου ξεκινά η σταδιακή εξόφληση του Ιουλίου και του Αυγούστου η οποία θα ολοκληρωθεί στις 12 Νοεμβρίου

*στις 12 Δεκεμβρίου εξοφλείται ο Σεπτέμβριος του 2012

*στα τέλη Οκτωβρίου και από την δόση για την εξόφληση των υποχρεώσεων του Δημοσίου προς τρίτους έως 31/12/2011 θα καταβληθούν οι αντίστοιχες οφειλές προς τους φαρμακοποιούς.

Εν τω μεταξύ, στις ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας αντέδρασε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών διαμαρτυρόμενος για ''επιλεκτική πληρωμή'', όπως υποστηρίζει, των οφειλών του ΕΟΠΥΥ, ζητώντας άμεση συνάντηση για το θέμα με τον Μ.Σαλμά και τον διοικητή του οργανισμού.

''Οφείλουν να το πράξουν γιατί εξαντλούμε αυτή την ώρα κάθε δυνατότητα για να μην εκβιάζεται η Πολιτεία μέσω των ασθενών. Σε αυτούς τους καιρούς οφείλουμε όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας'' δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Υγείας στη Βουλή.

news247.gr