18 Σεπτεμβρίου 2012

«Πώς ο Κασιδιάρης έκλεψε το κορίτσι μου»

Οπως υποστηρίζει, η σύντροφός του διατηρούσε παράλληλη σχέση με τον Κασιδιάρη, κάτι που κατάλαβε εκείνος πολύ αργότερα. Ενας κρυφός λογαριασμός σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, μια φωτογραφία που εστάλη στον κικ μπόξερ, οι πληροφορίες από άτομα που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στα ενδότερα της Χρυσής Αυγής, αλλά και μια σειρά από γεγονότα, όπως η «τυχαία» συνάντησή του με τον αδελφό του βουλευτή έξω από το πατρικό της αθλήτριας, τον έπεισαν ότι η (πρώην) σύντροφός του έγινε follower του Ηλία Κασιδιάρη όχι μόνο στο Twitter, αλλά και στη ζωή.


- Ο αποκλεισμός της Βούλας Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου στάθηκε αφορμή για να ξετυλιχτεί το κουβάρι της προσωπικής σας ζωής με άγνωστες πληροφορίες και λεπτομέρειες να κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου εν ριπή οφθαλμού.

Κατ’ αρχάς ήταν ξαφνικό. Ακόμα και την τελευταία στιγμή που πετούσα για Λονδίνο μαζί με τη μητέρα της Βούλας, προκειμένου να τη στηρίξουμε στην προσπάθειά της, όλα κυλούσαν ομαλά. Η Βούλα βρισκόταν σε πολύ καλή κατάσταση. Είχαμε περάσει μάλιστα νωρίτερα από εκείνη. Εκεί πληροφορήθηκα για το σχόλιο που είχε κάνει, διαβάζοντας μάλιστα στο Διαδίκτυο για τη «συγγνώμη» της, ότι ήταν απλά ένα αστείο, πως δεν είναι ρατσίστρια κ.τ.λ. Μου έκανε εντύπωση, λοιπόν, γιατί είχε μπει σε αυτή τη διαδικασία της δημόσιας απολογίας. Οταν ξεκινήσαμε μαζί με τη Βούλα να φτιάχνουμε τις προσωπικές μας σελίδες στο Facebook, εκείνη ως Βούλα Παπαχρήστου κι εγώ ως Λευτέρης Χαχαμίδης, διαπιστώσαμε ότι είχαμε πάρα πολύ κόσμο που δεν γνωρίζαμε προσωπικά. Ετσι αποφασίσαμε να αφήσουμε σε λειτουργία μόνο τις σελίδες που αναφέρονται αποκλειστικά στις αθλητικές μας δραστηριότητες και να δημιουργήσουμε μαζί ένα άλλο προφίλ, στο οποίο δεχόμασταν μόνο όσους γνωρίζαμε προσωπικά.

Δεν μπορούσα, λοιπόν, να καταλάβω πού και πώς δημοσίευσε αυτό το σχόλιο, δεδομένου ότι δεν είχε γίνει από τον κοινό λογαριασμό μας. Τότε διαπίστωσα ότι εκείνη διατηρούσε και λογαριασμό στο Twitter χωρίς να το γνωρίζω. Ετσι, λοιπόν, είδα ότι η Βούλα αντάλλασσε μηνύματα με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, και πως ανέβαζε διάφορες αναρτήσεις σχετικά με τις θέσεις του συγκεκριμένου κόμματος. Δεν τη ρώτησα γιατί, καθώς πιστεύω ότι οι πολιτικές πεποιθήσεις κάθε ανθρώπου είναι προσωπικές.

- Είχε σχέση με τη Χρυσή Αυγή και στο παρελθόν;

Η Βούλα όσο ήμασταν μαζί, περίπου 2,5 χρόνια, δεν είχε εκφράσει κάποια πολιτική θέση. Δεν γνώριζε τίποτα, δεν είχε άποψη για τίποτα. Ολα έγιναν τόσο ξαφνικά.

- Εσείς από την πλευρά σας είχατε δηλώσει στο παρελθόν τα πολιτικά σας πιστεύω, υποστηρίζατε κάποιο κόμμα; 

Οχι ποτέ. Ούτε δημόσια, ούτε πουθενά δεν έχω κάνει συζητήσεις πολιτικού περιεχομένου. Η Χρυσή Αυγή μπήκε στη ζωή μου όταν έμαθα ότι η Βούλα διατηρεί σχέση με τον κ. Κασιδιάρη. 

- Πώς μάθατε αλλά και πώς επιβεβαιώσατε ότι η Βούλα Παπαχρήστου συνδέεται ερωτικά με τον βουλευτή και εκπρόσωπο Τύπου της Χρυσής Αυγής;

Ουσιαστικά από φίλους που είτε μπορεί να είναι ασφάλεια σε βουλευτές της Χρυσής Αυγής, είτε επειδή είμαι σε ένα σώμα ασφαλείας και έχω από αυτόν τον χώρο πάρα πολλούς γνωστούς. Πληροφορήθηκα ότι  τους είδαν μαζί στη Μάνη το καλοκαίρι. Προσπαθούσα να μην τους πιστέψω, όπως και τα πολλά δημοσιεύματα στο Διαδίκτυο που μιλούσαν για τη σχέση τους. Θα πω την παροιμία «ο κόσμος το ’χει τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι». Κάποια στιγμή ήρθαν στα χέρια μου φωτογραφίες της Βούλας στις οποίες φαίνεται να συντρώγει μαζί με τον αδελφό της και ένα μέλος της Χρυσής Αυγής. Ζήτησα εξηγήσεις γι’ αυτό αφού είχαμε χωρίσει. Μου απάντησε ότι «όπως εσύ είσαι αθλητής και έχεις τους φαν σου, έτσι και μ’ εμένα εκείνη τη μέρα ήρθαν και μου ζήτησαν να βγούμε φωτογραφία». Βέβαια, το συγκεκριμένο μέλος της Χρυσής Αυγής που απεικονίζεται στη φωτογραφία δεν είναι κάποιο τυχαίο αλλά ο αδελφός του Ηλία Κασιδιάρη, ο Αλέξης Κασιδιάρης. Οταν μάλιστα είχα πάει στο πατρικό της Βούλας να μαζέψω τα πράγματά μου, είχε έρθει ο ίδιος εκεί με τη δικαιολογία, όπως μου είχε πει η Βούλα, να του δώσει κάποια συμπληρώματα διατροφής. Εκεί βέβαια δεν μπόρεσα να πιστέψω ότι δεν γνώριζε ποιος πραγματικά ήταν ο Αλέξης Κασιδιάρης. Η στάση του δεν ήταν επιθετική απέναντί μου, παρά το γεγονός ότι ανάμεσα σε μένα και στη Βούλα υπήρχε ένταση σχετικά με το πώς θα έπρεπε να χωρίσουμε τα προσωπικά μας αντικείμενα. Πιστεύω ότι ο αδελφός του βουλευτή της Χρυσής Αυγής ήρθε εκεί για να δείξουν παρουσία. Η Βούλα πρέπει να πήρε τηλέφωνο και έπειτα από 15 λεπτά ήταν εκεί η κόκκινη Alfa Romeo του Ηλία Κασιδιάρη με επιβαίνοντα τον αδελφό του.

- Φοβηθήκατε;

 Οχι καθόλου. Γενικά δεν με τρομάζει όλο αυτό το σκηνικό. Αυτό που με στεναχώρησε όμως ήταν ότι πάντα πίστευα και συνεχίζω να πιστεύω ότι ένα ζευγάρι όταν φτάνει η ώρα του χωρισμού πρέπει να αποχωρεί ομαλά και ήρεμα, ενώ δυστυχώς στην περίπτωσή μας υπήρξε αρκετή ένταση.

- Σας ενόχλησε ενδεχομένως ότι μπορεί να διατηρούσε έναν άλλο δεσμό παράλληλα με τη δική σας σχέση; 

Ναι. Γιατί πραγματικά μου φάνηκε πολύ περίεργο να έχει γνωρίσει όλους αυτούς τους ανθρώπους μέσα σε μια βδομάδα. Με το που γυρίσαμε από τις διακοπές μας, μου ανακοίνωσε το τέλος της σχέσης μας, έτσι απλά, λέγοντάς μου ότι έρχεται στο σπίτι να πάρει τα πράγματά της. Ποτέ δεν κάθισε να μου εξηγήσει τι και πώς. Ωστόσο σεβάστηκα την απόφασή της.

- Θα θέλατε να στείλετε μέσω αυτής της συνέντευξης κάποιο μήνυμα στη Βούλα Παπαχρήστου;

Της εύχομαι να συνεχίσει την αθλητική της πορεία γιατί πραγματικά έχει μεγάλες δυνατότητες. Την έχω ζήσει 2,5 χρόνια και σε επιτυχίες της και σε αποτυχίες της. Είναι πολύ δυνατός χαρακτήρας. Με λυπεί πολύ το γεγονός ότι δεν συμμετείχε στην Ολυμπιάδα γιατί πραγματικά πίστευα ότι είχε τα φόντα να διακριθεί.

- Δίκαιος ή άδικος ο αποκλεισμός της;


 Πολύ σκληρή η τιμωρία της. Μπορώ να νιώσω έναν αθλητή που έκανε τέσσερα χρόνια προετοιμασία για έναν μεγάλο στόχο και ξαφνικά είδε τις φιλοδοξίες και τα όνειρά του να γκρεμίζονται. Δεν νομίζω πάντως ότι το σχόλιό της είχε ρατσιστικό χαρακτήρα. Νομίζω ότι η Βούλα στοχοποιήθηκε από άλλα πράγματα.

- Οπως;

Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι πλήρωσε το γεγονός πως ακολούθησε στο Twitter τη Χρυσή Αυγή, από αφέλειά της ενδεχομένως. Δεν καταλάβαινε ότι θα υπάρξει αυτή η εξέλιξη, συνέχισε, με αποτέλεσμα να στοχοποιηθεί και με αφορμή το σχόλιο της να τη θέσουν εκτός Αγώνων.

«Βάλε γάντια και έλα να τα πούμε στο ρινγκ»

- Αν συναντούσατε τον Ηλία Κασιδιάρη στον δρόμο, ποια θα ήταν η αντίδρασή σας;

 Θα αδιαφορούσα. Δεν ρίχνω ευθύνες στον ίδιο, ότι επειδή χώρισα με τη Βούλα φταίει αυτός. Ανδρας είναι, πιθανόν να τον πλησίασε και η Βούλα, και να γοητεύτηκε. Ο καθένας θα μπορούσε να είναι στη θέση του.

- Αν σας προκαλούσε;

Αν με προκαλούσε, θα του έλεγα με χιούμορ «βάλε γάντια και έλα να τα πούμε στο ρινγκ». Οι αρχές μου και ο αθλητισμός μού έχουν διδάξει ότι δεν πρέπει να εμπλέκομαι σε φασαρίες στον δρόμο. Μόνο αν χρειαστεί να αμυνθώ, τίποτ’ άλλο. Εχω να σας πω πάντως ότι το ξύλο πάνω στο ρινγκ με αυτό του δρόμου είναι πολύ διαφορετικό. Κάποιος αθλητής, και μάλιστα επιπέδου, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι μπορεί να αντεπεξέλθει και σε συνθήκες δρόμου. Πάντως ειλικρινά δεν θα ήξερα πώς να αντιδράσω.

- Θα έχετε παρακολουθήσει προφανώς το περίφημο τηλεο­πτικό χαστούκι του κ. Κασιδιάρη στη βουλευτή του ΚΚΕ κυρία Λιάνα Κανέλλη. Πώς κρίνετε την ενέργειά του ως εξπέρ του κικ μπόξινγκ;

Πρώτα απ’ όλα τέτοιες ενέργειες φανερώνουν δειλία. Δεν χτυπάς ποτέ γυναίκα, ούτε καν σηκώνεις χέρι. Είμαι κάθετος σε αυτό. Και στα όρια να σε φέρει κάποια, ποτέ δεν αντιδράς με αυτό τον τρόπο. Το έχω ως απαράβατη αρχή να μη χτυπάω ποτέ γυναίκες. Οσον αφορά στην τεχνική του χτυπήματος, είναι ό,τι χειρότερο έχω δει (γέλια). Ο χαρακτηρισμός που αποδίδεται σε ένα τέτοιο άτεχνο χτύπημα ονομάζεται στην ορολογία της πυγμαχίας «ματσόλα». Ενα ευθύ χτύπημα, και από κάποιον που δεν γνωρίζει πολεμικές τέχνες, θα είχε καλύτερο αποτέλεσμα.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ