29 Σεπτεμβρίου 2012

Εκταμίευση της δόσης βλέπουν οι Γερμανοί

Εκταμίευση βλέπουν οι Γερμανοί
Τη βούληση των Βρυξελλών και του Βερολίνου μεταφέρουν δύο γερμανικά έντυπα σχετικά με την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα. Τόσο το γερμανικό περιοδικό "Focus" όσο και εκείνο της "Handelsblatt", "Wirtschaftswoche" κάνουν λόγο για συνδυασμό απόφασης μεταξύ τεχνοκρατών και πολιτικών.


Το "Focus" αναφέρει πως η έκθεση της τρόικας θα είναι έτσι διαμορφωμένη ώστε να δώσει την ευκαιρία στους πολιτικούς να λάβουν απόφαση εκταμίευσης, ενώ το "Wirtschaftswoche" τονίζει ότι η έκθεση δεν θα παρουσιάζει ως απολύτως εκπληρωμένες τις ελληνικές υποχρεώσεις, ωστόσο οι Ευρωπαίοι θα δώσουν μια συγκεκριμένη λίστα στην ελληνική πλευρά με αλλαγές που θα πρέπει να ψηφιστούν σε συγκεκριμένη ημερομηνία έτσι ώστε στη συνέχεια να δοθεί το "πράσινο φως" για τη δόση των 31 δισ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ, με συνέντευξή του στην εφημερίδα "Rheinische Post" ζητά από την Άγκελα Μέρκελ να δώσει διετή επιμήκυνση στην Ελλάδα υπό την προϋπόθεση της συνέχισης μεταρρυθμίσεων και περικοπών. Ο ίδιος τονίζει ότι καμία άλλη χώρα στον κόσμο δεν έχει προχωρήσει σε τόσο δραστικές περικοπές και προσθέτει ότι με όλες αυτές τις περικοπές καμία γερμανική κυβέρνηση δεν θα είχε αντέξει.