07 Σεπτεμβρίου 2012

Ο αδερφός του θύματος πίσω από το φονικό στη Γαλλία;

Οι έρευνες των γαλλικών αρχών συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό για να εξακριβωθούν τα κίνητρα των σοκαριστικών φόνων, την ίδια ώρα που η γαλλική εισαγγελία ανακοίνωσε ότι τρία από τα τέσσερα θύματα πυροβολήθηκαν στο κεφάλι.

Την ίδια ώρα, οι ερευνητές της γαλλικής αστυνομίας εξετάζουν και την εκδοχή μιας χρηματικής αντιδικίας μεταξύ του Σάαντ αλ-Χίλι και του αδελφού του, ανακοίνωσε ο εισαγγελέας Μαγιό, ενώ ο αδελφός του θύματος παρουσιάστηκε χθες, Πέμπτη, στη βρετανική αστυνομία.

«Ενδέχεται να υπήρχε μια διαφορά ανάμεσα στους δύο αδελφούς για χρήματα. Είναι μια πληροφορία που δείχνει σοβαρή, η οποία προέρχεται από τη βρετανική αστυνομία», δήλωσε ο Μαγιό. «Θα πρέπει ο αδελφός του να καταθέσει επί μακρόν. Κάθε εκδοχή θα εξεταστεί σχολαστικά».

Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην έρευνα στη Γαλλία, ο αδελφός του Σάαντ αλ-Χίλι παρουσιάστηκε την Πέμπτη σε αστυνομικό τμήμα στη Βρετανία για να αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή του στο μακελειό στις Άλπεις. Ο Μαγιό είπε ότι δεν έχει καμιά «επίσημη επιβεβαίωση» για την πληροφορία αυτή.

Ο εισαγγελέας ζήτησε επίσης να τηρηθεί επιφυλακτικότητα όσον αφορά την εκδοχή αυτή, διερωτώμενος για το πώς «μια οικονομική διαφορά μπορεί να προκαλέσει μια τετραπλή δολοφονία».

Η οικογένεια είχε φτάσει στο κάμπινγκ «Le Solitaire du Lac» που βρίσκεται στην περιοχή, την προηγούμενη Δευτέρα και θα αναχωρούσαν στο τέλος αυτής της εβδομάδας.