09 Σεπτεμβρίου 2012

ΝΔ Θεσσαλονίκης: Εκδήλωση με ομιλιτές τους Κεφαλογιάννη και Χατζηδάκη

Σύσκεψη Στελεχών διοργάνωσε, το απόγευμα της Παρασκευής, η ΝΔ Θεσσαλονίκης. Στη σύσκεψη μίλησαν οι Μανώλης Κεφαλογιάννης και Κωστής Χατζηδάκης αναφερόμενοι στην πολιτική κατάσταση και τις προσπάθειες της κυβέρνησης να βγει επιτέλους η χώρα από το τούνελ που την έβαλε το ΠΑΣΟΚ.

Σημεία ομιλίας Μανώλη Κεφαλογιάννη:

-Το 90% του χρέους της χώρας έχει δημιουργηθεί από το ΠΑΣΟΚ. -Τα λεφτά δεν τα φάγαμε όλοι μαζί, χάθηκαν στις λάθος πολιτικές του 1980.

- Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα παλαιάς κοπής. Η διαφορά με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου είναι ότι τότε έκανε οικονομική πολιτική με πακτωλούς χρημάτων, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει το περιθώριο ούτε ένα μήνα να κυβερνήσει. Κατά συνέπεια, η επιλογή που έκανε ο ελληνικός λαός στις πρόσφατες εκλογές είναι σοφή: είπε ΝΑΙ στην Ευρώπη ΟΧΙ στα αχαρτογράφητα νερά της χρεοκοπίας.

- Η καταστροφική οικονομική πολιτική έχει ονοματεπώνυμο: Ανδρέας Παπανδρέου

- Θα αντιπαρατεθούμε με όποιον επιβουλεύεται το δημοκρατικό πολίτευμα, είτε τοποθετείται στα άκρα αριστερά είτε στα άκρα δεξιά.

- Ως κοινωνία με τη Ν.Δ. θα πάμε μπροστά και γρήγορα.

Σημεία Ομιλίας Κωστή Χατζηδάκη:

- Οι έξι εβδομάδες που έρχονται είναι ιστορικές για τον τόπο.

- Πρέπει όλοι μας, και πολύ περισσότερο εμείς οι ΝΔάτες να έχουμε επίγνωση της ιστορικότητας των στιγμών.

- Όπως το 2004 όλοι μας δείξαμε το καλύτερο μας πρόσωπο για να πάνε καλά οι Ολυμπιακοί Αγώνες, έτσι και τώρα θα πρέπει να κάνουμε το ίδιο.

- Δεν είναι δυνατό να γινόμαστε όλοι μας προσεκτικοί, πειθαρχημένοι, σοβαροί για ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός και να μην κάνουμε το ίδιο για την κρισιμότερη μάχη της Πατρίδας μας.

- Εδώ παίζονται όλα. Δεν επιτρέπεται κανένα λάθος.

- Μακάρι να μπορούσαμε να σκορπούσαμε λεφτά. Αυτά όμως τελειώσανε. Τώρα πρέπει να παίρνουμε δύσκολες αποφάσεις.

- Αλλά όμως έχουμε ανέβει τη μεγαλύτερη και δυσκολότερη ανηφόρα. Έμεινε το τελευταίο μίλι. Προσοχή λοιπόν στο επόμενο διάστημα.

- Δεν θα καταφέρουμε τίποτε εάν πρώτα δεν αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία μας στο εξωτερικό. Εάν δεν πείσουμε ότι είμαστε συνεπείς και αποφασισμένοι. Μόνο έτσι θα μας βοηθήσουν οι εταίροι μας.

- Η πρώτη μας προτεραιότητα είναι να αποκατασταθεί η ρευστότητα. Οι τράπεζες σήμερα είναι ένα πουκάμισο αδειανό. Η συμφωνία μας με την τρόικα απαντά σε αυτό το πρόβλημα. Με την επόμενη δόση θα γίνει η επανακεφαλοποίηση των Τραπεζών και αυτό θα δημιουργήσει εμπιστοσύνη. Με τον τρόπο αυτό θα επιστρέψουν καταθέσεις στις Τράπεζες, είτε από το εξωτερικό, είτε από τα σεντούκια. Έτσι θα πετύχουμε τη σταθερότητα χωρίς την οποία δεν είναι δυνατό να υπάρξει ρευστότητα, δηλαδή δάνεια προς τους επιχειρηματίες για να κάνουν δουλειές.

- Το επόμενο βήμα μας είναι να σταματήσουμε να είμαστε μία σοβιετικού τύπου οικονομία, Να γίνουμε επιτέλους ελκυστικοί στις επενδύσεις και να σταματήσουμε ως κράτος και ως κοινωνία να κυνηγάμε τους επιχειρηματίες.

- Να ξέρετε όλοι σας ότι εμείς είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε όλα όσα μας αναλογούν. Όλες τις δομικές αλλαγές.

- Είμαστε αποφασισμένοι να πέσουμε μαχόμενοι παρά να πέσουμε γελοιοποιούμενοι.

- Είμαστε στρατιώτες με πολιτικά.

- Είμαστε αυτοί που λειτουργούμε μόνο με τις επιταγές του ιδρυτή μας, του Κωνσταντίνου Καραμανλή, που μας δίδαξε τη σοβαρότητα, τη σκληρή δουλειά και την αποφυγή του λαϊκισμού, του βολέματος και της ήσσονος προσπάθειας.

- Σας το ξαναλέω: δε μας ενδιαφέρουν οι επόμενες εκλογές, μας ενδιαφέρουν οι επόμενες γενιές.

- Εάν λειτουργήσουμε σα να μας ενδιαφέρουν οι επόμενες εκλογές, σας το λέω ξεκάθαρα, δε θα φτάσουμε ποτέ σε αυτές!.

- Και θα τις κερδίσουμε επειδή θα έχουμε κερδίσει την προηγούμενη μάχη αυτών των έξι εβδομάδων.

- Εμείς –και πάλι- θα σώσουμε την Ελλάδα. Η Ελλάδα θα μείνει όρθια. Και θα την κρατήσουμε όρθια εμείς, οι άνθρωποι της δικής μας Παράταξης, όπως δεκαετίες τώρα.

- Όχι στους Λαϊκιστές, όχι στους δημαγωγούς.