07 Σεπτεμβρίου 2012

Ύβρεις και έπαινοι για Ισπανίδα σοσιαλίστρια που είδε ερωτικό της βίντεο στο Ίντερνετ

Ένα κύμα πουριτανισμού αλλά και αλληλεγγύης έχει προκαλέσει στην Ισπανία η διαρροή στο Ίντερνετ ενός βίντεο (δείτε το εδώ) που παρουσιάζει σε ερωτικές σκηνές μια δασκάλα και δημοτική σύμβουλο της πόλης Λος Γιέμπενες, κοντά στο Τολέδο.


Η περιπέτεια της γυναίκας, της Ολβίδο Ορμίγος, ξεκίνησε στις 8 Αυγούστου, όταν το βίντεο που είχε τραβήξει η ίδια με το κινητό τηλέφωνό της και προοριζόταν για τον σύζυγό της άρχισε να κυκλοφορεί μέσω της υπηρεσίας μηνυμάτων Whatsapp.

Όπως υποστηρίζει, δεν ξέρει πώς κλάπηκε το βίντεο που την εικόνιζε σε πράξεις αυτοερωτισμού και ποιος το ανάρτησε στο Ίντερνετ όπου το είδαν χιλιάδες άνθρωποι.

Αντιμέτωπη με το σκάνδαλο, η Ορμίγος, που είναι και μητέρα δύο παιδιών, αποφάσισε να παραιτηθεί από τη θέση της στο δημοτικό συμβούλιο.

Μάλιστα την Πέμπτη, όταν επιχείρησε να πάει στο κτίριο όπου γινόταν η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου πολλοί συντοπίτες της την υποδέχτηκαν με ακατονόμαστες φράσεις και ύβρεις ενώ δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ συνωθούνταν για μία της δήλωση.

Τα χυδαία σχόλια, ωστόσο, ευαισθητοποίησαν χιλιάδες Ισπανούς που έσπευσαν, μέσω του Twitter, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να πείσουν την Ορμίγος να παραμείνει στη θέση της.

«Μην παραιτηθείς για αυτό Ολβίδο. Ούτε να το σκέφτεσαι», έγραψε η Έλενα Βαλενθιάνο, η δεύτερη στην ιεραρχία του Σοσιαλιστικού Κόμματος. Ακόμη και η συντηρητική πρόεδρος της περιοχής της Μαδρίτης, Εσπεράνθα Αγκίρε, την στήριξε.

«Αισθάνομαι ότι έπεσα θύμα. Το έγκλημα δεν το διέπραξα εγώ, το βίντεο κυκλοφόρησε χωρίς τη συγκατάθεσή μου» είπε η Ορμίγος, που έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη για το θέμα.

Σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης οι δικαστικές Αρχές πιστεύουν ότι η διαρροή έγινε από κάποιον γνωστό της Ορμίγος.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό