01 Σεπτεμβρίου 2012

Bundesliga 2η αγωνιστική: Γκέλα η Ντόρτμουντ, γκολ ο Παπαδόπουλος (βίντεο)

Τους πρώτους βαθμούς της φετινής σεζόν έχασε η Ντόρτμουντ, η οποία έμεινε στο 1-1 απέναντι στη Νυρεμβέργη εκτός έδρας. Το γκολ του Κυριάκου Παπαδόπουλου έδειξε το δρόμο στη Σάλκε κόντρα στην Άουγκσμπουργκ, η Βέρντερ Βρέμης στέφθηκε νικήτρια στο ντέρμπι του βορρά κόντρα στο Αμβούργο.

Η Ντόρτμουντ εξακολουθεί να δυσκολεύεται στις πρώτες αγωνιστικές της Bundesliga κι αυτήν τη φορά έχασε βαθμούς μόλις από τη 2η μέρα. "Θύτης" η Νυρεμβέργη, η οποία απέσπασε ισοπαλία 1-1 από τους νταμπλούχους Γερμανίας και μάλιστα προηγήθηκε στο 31ο λεπτό με κεφαλιά του Τόμας Πέκχαρτ. Μετά από φάση διαρκείας, ο Γιακούμπ Μπλαστσικόφσκι ισοφάρισε λίγο αργότερα, ωστόσο η έξυπνη άμυνα των γηπεδούχων κράτησε τους φιλοξενούμενους μακριά από την εστία του Ράφαελ Σάφερ. Η επιθετική "αφλογιστία" των παικτών του Γίργκεν Κλοπ διατηρήθηκε και στο 2ο μέρος, παρά την είσοδο των Μάριο Γκέτσε, Γιούλιαν Σίμπερ και Κέβιν Γκρόσκροϊτς και το 1-1 παρέμεινε μέχρι τέλους.


Nurnberg 1-1 Borussia Dortmund Goals... από vik2003

Σε παράσταση για ένα ρόλο εξελίχθηκε η αναμέτρηση του Γκελζενκίρχεν μεταξύ Σάλκε και Άουγκσμπουργκ. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο 2ο όμιλο του Champions League, με ηγέτη σε άμυνα, αλλά και εκτελεστή και στην επίθεση τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, επικράτησε 3-1 της ομάδας του Μάρκους Βάιντσιρλ. Μετά από κάποιες καίριες επεμβάσεις στην περιοχή του, στο 33ο λεπτό ο Έλληνας στόπερ άνοιξε το σκορ με κεφαλιά, μετά από κόρνερ του Τζέφερσον Φαρφάν. Ο Περουβιανός ήταν αρκετά δραστήριος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και αναμίχθηκε και στις φάσεις των γκολ του Τζερμέιν Τζόουνς (46') και Κλάας Γιαν Χούντελααρ (73'). Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν με τον Τόρστεν Ερλ. Στα αξιοσημείωτα και το ντεμπούτο ως αλλαγή του δανεικού από την Μπαρτσελόνα Ολλανδού μεσοεπιθετικού Ιμπραχίμ Αφελάι στο 83'.


Σάλκε - Άουγκσμπουργκ (1-0, Κυριάκος Παπαδόπουλος) από buitre9

Το 97ο ντέρμπι μίσους του βορρά μεταξύ Βέρντερ Βρέμης και Αμβούργου στο "Βέζερσταντιον" βρήκε νικητές τους παίκτες του Τόμας Σάαφ με 2-0. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, έπαιξαν με σύστημα και δικαιώθηκαν. Όχι από την αρχή, αφού ο Άαρον Χουντ έχασε πέναλτι στο 41' (μετά από σωρεία ευκαιριών της Βέρντερ), ωστόσο στο 2ο ημίχρονο ανέλαβε ξανά την ευθύνη της εκτέλεσης και ευστόχησε. Λίγο αργότερα ήταν η σειρά του Νιλς Πέτερσεν να σημειώσει τέρμα με τη νέα ομάδα του και να στενοχωρήσει το Ράφαελ φαν ντερ Φάαρτ, που βρισκόταν μετά της συζύγου του Σιλβί στις εξέδρες του γηπέδου.


Werder 2-0 Hamburger Goals highlights/01.09.2012 από vik2003

Η Λεβερκούζεν συνήλθε από την αποτυχία της πρεμιέρας απέναντι στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης και με μία στιβαρή εμφάνιση επιβλήθηκε 2-0 της Φράιμπουργκ.
Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής

Μάιντς-Γκρόιτερ Φιρθ 0-1

(67' Κλάους)

Χόφενχαϊμ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 0-4

(39' αυτ. Κόμπερ, 43' Σβέγκλερ, 82' πέν. Μάιερ, 91' Λάνιγκ)

Λεβερκούζεν-Φράιμπουργκ 2-0

(8' Κάστρο, 54' Βόλσαϊντ)

Νυρεμβέργη-Ντόρτμουντ 1-1

(31' Πέκχαρτ - 40' Μπλαστσικόφσκι)

Σάλκε-Αουγκσμπουργκ 3-1

(33' Παπαδόπουλος, 46' Τζόουνς, 73' Χούντελααρ - 79' Ερλ)

Βέρντερ Βρέμης-Αμβούργο 2-0

(52' πέν. Χουντ, 67' Πέτερσεν)

01/09 19:30 Φορτούνα Ντίσελντορφ-Γκλάντμπαχ

02/09 16:30 Βόλφσμπουργκ-Ανόβερο

02/09 18/30 Μπάγερν Μονάχου-Στουτγκάρδη