18 Οκτωβρίου 2012

Θύμα παιδικής πορνογραφίας 13χρονη από την Πάφο

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί νέα υπόθεση παιδικής πορνογραφίας με θύμα 13χρονη από την Πάφο όπως αποκαλύπτει το 24h.com.cy.

Στην υπόθεση εμπλέκεται 52χρονος Ελλαδίτης από την Κω ο οποίος συνελήφθη από τις Ελληνικές Αρχές με εκτέλεση διεθνούς εντάλματος σύλληψης της Interpol μετά από αίτημα της Κυπριακής Αστυνομίας.

Το κουβάρι της συγκλονιστικής υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν η ανήλικη εξιστόρησε το δράμα που ζούσε σε ψυχολόγο ο οποίος στη συνέχεια ενημέρωσε το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας η ανήλικη άρχισε να συνομιλεί με τον 52χρονο από τη Κω από 2009 ο οποίος προσποιούμενος συνομήλικο της 13χρονης την έπεισε μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας επικοινωνίας να του αποστέλλει γυμνές φωτογραφίες της, απειλώντας την παράλληλα ότι θα τις δημοσίευε στο διαδίκτυο αν δεν του έστελνε συνεχώς και άλλες.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία η ανήλικη απέστειλε στον 52χρονο είτε μέσω του MSN είτε μέσω email και δεκάδες βίντεο με ακατάλληλο περιεχόμενο όπου απεικονιζόταν η ίδια.

Οι απειλές και οι πιέσεις που ασκούσε διαρκώς ο 52χρονος στην ανήλικη ήταν αφόρητες μετατρέποντας τη ζωή της σε «κόλαση». Από τις εξετάσεις της αστυνομίας προέκυψε ότι τις φωτογραφίες και τα βίντεο τραβούσε το ίδιο το θύμα με το κινητό του τηλέφωνο. Σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις απεικονιζόταν να αυνανίζεται γυμνή σε διάφορους χώρους της οικίας της.

Πριν από μερικούς μήνες μάλιστα η μητέρα του θύματος εντόπισε την κόρη της σε δύο βίντεο να αυνανίζεται γυμνή στο δωμάτιό της.

Σε έρευνα που ακολούθησε από την κυπριακή αστυνομία στον ηλεκτρονικό υπολογιστή της ανήλικης προέκυψε συγκεκριμένη ηλεκτρονική διεύθυνση και το ίχνος του δράστη και διαβιβάστηκε αίτημα δικαστικής συνδρομής στις αρμόδιες ελληνικές αρχές.

Σε έρευνα επίσης στην οικία του δράστη παρουσία της συζύγου του παρελήφθησαν διάφορα τεκμήρια ενώ σε κατάθεση του αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση, ωστόσο για την ύπαρξη υλικού παιδικής πορνογραφίας στον υπολογιστή και στο κινητό του τηλέφωνο φαίνεται να παραδέχθηκε ότι απέστελλε αντίγραφα σε φίλους του τους οποίους δεν κατονόμασε.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Κύπρου ζήτησε επίσπευση της υπόθεσης λόγω της σοβαρότητάς της. Τη Δευτέρα 15/10 ενώπιον του Συμβουλίου Δωδεκανήσου, εξετάστηκε το αίτημα των Δικαστικών αρχών της Κύπρου για έκδοση του 52χρονου και αποφασίστηκε η έκδοση του στη χώρα μας, ωστόσο ο ύποπτος άσκησε έφεση με την κυπριακή αστυνομία να αναμένει την απόφαση των Ελληνικών Δικαστικών αρχών.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Ιωάννου- Νεκτάριος Μαρκέτος

http://24h.com.cy/index.php/epikairotira/13399-2012-10-17-16-11-38.html