05 Οκτωβρίου 2012

ΙΚΑ: Μούφα η "αποκάλυψη" Βαξεβάνη για αποπληρωμή χρεών μεγαλοοφειλέτη μέχρι το 2404!

[Θυμίζουμε ότι την "αποκάλυψη" έκανε το περιοδικό HOT DOC και ο Κώστας Βαξεβάνης... αναμένουμε λοιπόν την αντίδραση του δημοσιογράφου που πρέπει να αποδείξει πως το "ντοκουμέντο" που κυκλοφορεί, ένα screenshot από υπολογιστή, χωρίς υπογραφές, είναι γνήσιο... Είμαστε σίγουροι πως ο έγκριτος δημοσιογράφος θα αποδείξει τους ισχυρισμούς του καθώς η "αποκάλυψή" του δεν μπορεί να βασίστηκε μόνο σε ένα screenshot από υπολογιστή... ο έγκριτος δημοσιογράφος σίγουρα θα διασταύρωσε και αλλιώς την "αποκάλυψή" του]


Με κατηγορηματικό τρόπο διαψεύδει η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ τα περί δυνατότητας ρύθμισης οφειλών προς το Ίδρυμα σε βάθος χρόνου 400 ετών. Η διάψευση ήρθε μία ημέρα έπειτα από καταγγελία του Γιώργο Κυρίτση στην Ολομέλεια της Βουλής.
Θυμίζουμε ότι ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κατέθεσε έγγραφο που δείχνει ότι εταιρεία «πέτυχε» διακανονισμό για τις οφειλές της προς το ΙΚΑ σε 4.700 δόσεις και ημερομηνία πληρωμής της τελευταίας δόσης το έτος 2404.

«Έχω στα χέρια μου -υπογλώσσιο πήραμε όταν το είδαμε- έγγραφο που δείχνει ότι κάποιος πέτυχε 4.700 δόσεις, με τελευταία δόση στις 31.03.2404», είπε ο βουλευτής, εξηγώντας ότι ο διακανονισμός για οφειλές άνω των 300.000 ευρώ γίνεται με απόφαση της διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Ωστόσο, το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σε σχετική ανακοίνωσή του κάνει λόγο για κατασκευασμένα ψεύδη και «εξωπραγματικό, ανεύθυνο και ανυπόστατο» ισχυρισμό.

«Όποιος ισχυρίζεται ότι ισχύει αυτός ο διακανονισμός εξόφλησης οφειλών είτε αγνοεί την αλήθεια, είτε σκόπιμα αναπαράγει το ψεύδος», τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, ενώ προς αποκατάσταση της αλήθειας επαναλαμβάνεται ότι με βάση Νόμο που ψηφίστηκε στη Βουλή των Ελλήνων (Ν.4038/2010), επιχειρήσεις που οφείλουν στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ μπορεί να επιλέξουν να ενταχθούν και στη ρύθμιση του λεγόμενου διακανονισμού, ο οποίος ισχύει μόνο μέχρι της 31/12/2013.

Στην περίπτωση αυτή, διευκρινίζεται, η επιχείρηση που οφείλει, πρέπει να καταβάλει τις τρέχουσες εισφορές του μήνα και επιπλέον ποσό που ισούται με το 20% των τρεχουσών μηνιαίων εισφορών της.

Σημειώνεται μάλιστα, ότι η ρύθμιση αυτή «απεδείχθη σωτήρια τόσο για το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, δεδομένου ότι εντάχθησαν σ' αυτή πάνω από 110.000 επιχειρήσεις και κατοχυρώθηκαν εισροές έναντι ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, πάνω από 1 δισ. για το 2012, όσο και αναμφίβολα επωφελής για τις επιχειρήσεις».

Η ρύθμιση όμως αυτή, ξεκαθαρίζει η διοίκηση του Ιδρύματος, ισχύει μέχρι την 31/12/2013 και όχι για 400 χρόνια «όπως ψευδώς κάποιοι ισχυρίζονται».

Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται, ακόμη, ότι την 1/1/2014, οι ενταγμένες στη ρύθμιση επιχειρήσεις οφείλουν να εξοφλήσουν το υπόλοιπο της οφειλής τους σε 36 μηνιαίες δόσεις και όχι σε 400 χρόνια.

«Αυτή είναι η μόνη και η απόλυτη αλήθεια. Ελπίζουμε επιτέλους για "κάποιους", η αλήθεια να γίνει κατανοητή», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η διοίκηση του Ιδρύματος.

protothema.gr