05 Οκτωβρίου 2012

Εκβιαζόταν ο Τζανής; Ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί της αυτοκτονίας του;

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνει σήμερα ο προϊστάμενος του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος είναι να αναζητήσει όχι μόνο τον φάκελο του Λεωνίδα Τζανή αλλά πλήρεις εξηγήσεις για την εις βάρος του καταγγελία. Αν όντως ισχύουν οι πληροφορίες ότι ο συγχωρεμένος ο «Λεό» μπήκε στη «λίστα του ΣΔΟΕ» από μια καταγγελία του περασμένου Απριλίου , τότε θα πρέπει να εντοπιστούν οι ηθικοί αυτουργοί που ενδεχομένως να τον οδήγησαν στην αυτοχειρία.

Ο Τζανής είχε αποχωρήσει από την πολιτική εδώ και οκτώ χρόνια , επομένως η όποια αναφορά εναντίον του – εάν έγινε τώρα - δεν σχετίζεται επ΄ ουδενί με παράνομο πλουτισμό από την πολιτική αλλά από τη δικηγορία την οποία ασκούσε με τη σύζυγο του.

Εξάλλου και ως υφυπουργός Εσωτερικών , για δύο περίπου χρόνια την περίοδο 2000- 2001, δεν είχε αρμοδιότητες άλλες πέρα από τη διανομή των κρατικών αυτοκινήτων.

Παραπονούνταν τότε ο συγχωρεμένος γιατί τον είχαν στην ουσία υφυπουργό άνευ χαρτοφυλακίου. Μακριά από ‘μας οι λογικές τύπου «ο νεκρός δεδικαίωται» αλλά για να φτάσει σε αυτό το σημείο ο Τζανής σημαίνει ότι κάποιος τον εκβίαζε πολύ σοβαρά και ίσως πολύ άδικα.

parapolitika.gr