21 Οκτωβρίου 2012

Στην Αθήνα επιστρέφουν οι 5 Έλληνες του Estelle - ΦΩΤΟ μέσα από το σκάφος

Αναχώρησαν απο το Τελ Αβίβ και αναμένεται να φτάσουν στο "Ελ. Βενιζέλος" στις 15.30 οι πέντε Έλληνες πολίτες, ανάμεσά τους και 2 βουλευτές, που επέβαιναν στο φινλανδικό πλοίο.

Αναχώρησαν αεροπορικώς από το Τελ Αβίβ και αναμένονται στις 3:30 το απόγευμα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος οι 5 Έλληνες ακτιβιστές που επέβαιναν στο πλοίο "Εstelle", σύμφωνα την πρωτοβουλία "Ένα καράβι για τη Γάζα".

Πρόκειται για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Διαμαντόπουλο και Δημήτρη Κοδέλα και τα μέλη της Πρωτοβουλίας Βαγγέλη Πισσία, Λουκά Σταμέλλο και Μιχάλη Τικτόπουλο.Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Γαλλικού Πρακτορείου από την Ιερουσαλήμ, οι ισραηλινές αρχές, αποφάσισαν να επιτρέψουν την επιστροφή στις χώρες τους σε 8 συνολικά ακτιβιστές, 5 Έλληνες, 2 Ισπανούς και 1 Ιταλό.

Κατά την Υπηρεσία Μετανάστευσης του Ισραήλ, 19 ακτιβιστές θα κρατηθούν για 72 ακόμη ώρες, ενώ για 3 υπηκόους του Ισραήλ που βρίσκονταν στο πλοίο θα συνεχιστεί η ανάκριση από τις ισραηλινές αρχές.

Σύμφωνα με πηγές των ακτιβιστών, είναι πιθανό να τους απαγγελθούν κατηγορίες για «υποκίνηση σε στάση» και «παροχή βοήθειας στον εχθρό».

Το πλοίο οδηγήθηκε χθες στο λιμάνι του Ασντότ, μετά την ανακοπή της πορείας του από το Ισραηλινό πολεμικό ναυτικό, όπου πλήρωμα και επιβαίνοντες κρατήθηκαν από τις ισραηλινές αρχές.

Στο υπό φινλανδική σημαία «Estelle», που κατευθυνόταν προς τη Γάζα στα πλαίσια επιχείρησης της πρωτοβουλίας «Ένα καράβι για τη Γάζα», επέβαιναν 30 συνολικά ακτιβιστές, στην πλειοψηφία τους Νορβηγοί και Σουηδοί, ανάμεσά τους και μέλη ευρωπαϊκών κοινοβουλίων.

Δείτε φωτογραφίες μέσα απο το σκάφος όπως τις δημοσιεύει το 972mag.com



Οι ισραηλινοί κομάντος πλησιάζουν το Estelle












newsit.gr