19 Οκτωβρίου 2012

Η μπουρδολογία της Κανέλλη δεν έχει τέλος

Με το γνωστό στυλ που ξεχειλίζει ειρωνεία, ο μεγαλύτερος ξερόλας του ελληνικού κοινοβουλίου, ονόματι Λιάνα Κανέλλη, τοποθέτησε στην εκπομπή "Ανατροπή" ένα ακόμη κομμάτι στο παζλ της μπουρδολογίας, το οποίο με κόπο συνθέτει εδώ και περίπου 13 χρόνια. Απ' όταν αποφάσισε πως από νεοδημοκράτισσα, όφειλε να μετατραπεί -εν μία νυκτί- σε μπολσεβίκα... Υποστήριξε λοιπόν, με ύφος αριστερού Κασιδιάρη, ότι η Νορβηγία έχει......πέντε εκατομμύρια δημοσίους υπαλλήλους:

"Πόσους δημόσιους υπαλλήλους έχει η Νορβηγία; Για να 'μαστε και λίγο σοβαροί! Μία ζωή καταφεύγετε σε ξένα παραδείγματα. Και να μην τα λέμε λειψά. Έχει πέντε εκατομμύρια δημοσίους υπαλλήλους ή δεν έχει; Έχει πέντε εκατομμύρια εξαρτώμενους αμέσως ή εμμέσως και έχει γιγάντιο αριθμό, περιλαμβανομένων και των ΟΤΑ", λέει αρχικά η μαχητική Λιάνα.

Προς στιγμήν, οι υπόλοιποι καλεσμένοι της εκπομπής προσπαθούν αν ψελλίσουν ότι το νούμερο είναι υπερβολικό. Τότε η κομμουνίστρια της Εκάλης υψώνει τη φωνή και επιμένει: "Δεν είναι! Μα δεν είναι! Κοιτάξτε το!". [Δείτε το απόσπασμα ΕΔΩ στο 54:54]

Ε λοιπόν, το ψάξαμε.

Η Νορβηγία έχει ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ 4.920.305, ενώ ο δημόσιος τομέας, συμπεριλαμβανομένων των υπαλλήλων της κεντρικής κυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης, δεν ξεπερνά τις 600.000.

Δείτε εδώ, εδώ, εδώ κι εδώ