05 Οκτωβρίου 2012

Τραγική όλη η ηγεσία του ΥΕΘΑ-Ελευσινιώτης: 'Ημουν (κρυμένος) πίσω από την πόρτα-Η Αστυνομία πρέπει να φυλάει το Στρατόπεδο!!

Για τα πρωτοφανή επεισόδια που συνέβησαν χθες στο Πεντάγωνο, με την εισβολή των απλήρωτων επί 6 μήνες εργαζόμενων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, μίλησε το πρωί στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα Mega" ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Ελευσινιώτης.


Ο κ. Ελευσινιώτης δήλωσε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου είχε δεχτεί να συναντήσει την αντιπροσωπεία των εργαζομένων και το ραντεβού είχε προκαθοριστεί για τις 10 το πρωί. Μάλιστα, είπε ότι οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία ήταν από την προηγούμενη ημέρα ενήμεροι ότι ο υπουργός κ. Παναγιωτόπουλος θα απουσίαζε και ότι θα γίνονταν δεκτοί από τον υφυπουργό.

"Το φαξ ήρθε στην υπηρεσία μας την 1η Οκτωβρίου ότι θα γίνει πορεία και στις 3 Οκτωβρίου απαντήσαμε ότι θα τους δεχτεί ο υφυπουργός. Μίλησε ο υπουργός με τον πρόεδρο του Σωματείου κ. Καρακίτσιο και φαινόταν ότι όλα πήγαιναν καλά, θα έμπαινε μπροστά η επιτροπή και θα γινόταν η συνάντηση" είπε σχετικά ο κ. Ελευσινιώτης.

Ο υφυπουργός δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι διαδηλωτές έφτασαν στο Πεντάγωνο περί τις 9:50, λέγοντας πως ο ίδιος τούς έβλεπε από το γραφείο καθώς είχε σταματήσει κάθε προσπάθεια προκειμένου να τους υποδεχτεί. Ωστόσο, περίπου στις 10:20, τους είδε να μπαίνουν όλοι μέσα και αμέσως τηλεφώνησε στον πρόεδρο του Σωματείου για να τον ρωτήσει τι συμβαίνει.

Όπως ανέφερε ο κ. Ελευσινιώτης, ο κ. Καρακίτσιος τού είπε πως οι εργαζόμενοι μπήκαν μέσα στον χώρο του υπουργείου "για κάποιον λόγο" και πως ο ίδιος έκανε προσπάθειες να τους ηρεμήσει. Ακολούθως ο υφυπουργός ζήτησε από τον πρόεδρο του σωματείου να επικρατήσει ηρεμία για να τον δεχτεί στη συνέχεια στο γραφείο του.

Ο ΥΦΕΘΑ δήλωσε πως κατά τη διάρκεια των επεισοδίων ο ίδιος κατέβηκε κάτω και βρισκόταν "πίσω από την πόρτα συνεχώς", ενώ επανέλαβε αρκετές φορές πως βρισκόταν σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Σωματείου, ο οποίος του έλεγε: "Περιμένετε γιατί δεν μπορώ να τους αντιμετωπίσω, να τους ησυχάσω".

Ερωτηθείς εάν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κατέβηκε κατόπιν συνεννόησης με τον ίδιο για να μιλήσει στους εργαζόμενους, ο υφυπουργός απάντησε αρνητικά, ενώ σε ερώτηση γιατί έκανε τις επαφές ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ και όχι η πολιτική ηγεσία, ο κ. Ελευσινιώτης επικαλέστηκε και πάλι τη συνεχή επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο του Σωματείου, ο οποίος του ζητούσε αναμονή μέχρι να αποκατασταθεί η ηρεμία.

Τελικά, ο ΥΦΕΘΑ είπε ότι ο κ. Καρακίτσιος έφυγε χωρίς να τον δει και ότι ο ίδιος είδε τους βουλευτές που παρευρίσκονταν στον χώρο. Όπως ανέφερε, μάλιστα, με τον κ. Κουρουμπλή μίλησε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Αναφερόμενος στο θέμα της φύλαξης του στρατοπέδου, είπε ότι ανήκει στο στρατόπεδο, σημείωσε όμως πως "οι περισσότεροι στρατονόμοι, ναυτονόμοι και αερονόμοι είναι στρατεύσιμοι και τα παιδιά δεν είναι εκπαιδευμένα να αντιμετωπίζουν πλήθος το οποίο είναι σε διαδήλωση".


Ο ίδιος υπογράμμισε πως για το τι γίνεται έξω από την πύλη δεν έχει ευθύνη το στρατότεδο και είπε πως "η αρμοδιότητα είναι της αστυνομίας να φυλάξει το στρατόπεδο".

megatv.com