05 Οκτωβρίου 2012

Φήμες για Εθνική Τράπεζα και Eurobank-Σταμάτησε η διαπραγμάτευση των μετοχών τους

Σε αναστολή διαπραγμάτευσης βρίσκονται την Παρασκευή στο Χ.Α. οι μετοχές της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank, με «φόντο» τα σενάρια που εμφανίζουν τις δύο πλευρές ως πρωταγωνιστές ενός νέου τραπεζικού deal.

Η Eurobank βρέθηκε νωρίτερα να ενισχύεται έως και 9,17%. Η διαπραγμάτευσή της ανεστάλη με τη μετοχή στα 1,15 ευρώ (+5,50%), με την κεφαλαιοποίηση της τράπεζας να διαμορφώνεται σε 635,89 εκατ. ευρώ.

Για τη μετοχή της ΕΤΕ, που βρέθηκε νωρίτερα στο +5,97%, η διαπραγμάτευση ανεστάλη με τη μετοχή στα 2,10 ευρώ (+4,48%), ενώ η κεφαλαιοποίηση της τράπεζας διαμορφώνεται σε 2 δισ. ευρώ.

Η είδηση ότι το deal έχει κλείσει πρωτοδημοσιεύτηκε στο blog "Κουρδιστό Πορτοκάλι" από όπου και αναπαρήχθη σε άλλα μέσα στο διαδίκτυο.

Ωστόσο, οι σχετικές πληροφορίες δεν επιβεβαιώνονται ως προς την ύπαρξη deal, αν και η αγορά θεωρεί δεδομένο ότι έχουν υπάρξει διαπραγματεύσεις και, μάλιστα, προχωρημένες.

Τραπεζικές πηγές υποστηρίζουν ότι η κατάσταση των τραπεζών είναι τέτοια που οι συγχωνεύσεις είναι αναπόφευκτες και μάλιστα πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν επίσης ότι οι εναπομείναντες συνδυασμοί μεταξύ των τραπεζών είναι τόσο λίγοι που ένα deal μεταξύ Εθνικής και Eurobank είναι... σχεδόν αναπόφευκτο.

Εκπρόσωπος της Εθνικής Τράπεζας που ρωτήθηκε σχετικά από το Capital.gr αρνήθηκε να σχολιάσει τις σχετικές φήμες, συμπληρώνοντας ότι θα απαντήσει μόνο εφόσον το απαιτήσει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Πληροφορίες και από τις δυο τράπεζες υποστηρίζουν ότι έχουν γίνει σχετικές συζητήσεις το τελευταίο διάστημα, όπως συνέβη και με άλλες περιπτώσεις, χωρίς να έχουν καταλήξει προς το παρόν.


Πηγή:www.capital.gr