19 Οκτωβρίου 2012

Μέρκελ: Η Ελλάδα αλλάζει, το κλίμα είναι θετικό

«Η Ελλάδα αλλάζει» δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος των εργασιών της Συνόδου Κορυφής. Αναγνώρισε τις προσπάθειες που έχει κάνει η ελληνική κυβέρνηση και τόνισε ότι «ο δρόμος θα είναι μακρύς. Εχουν υλοποιηθεί πολλά μέτρα. Θέλουμε να υπάρξει ηρεμία στο εσωτερικό της χώρας».

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες και 50λεπτη συνάντηση της Ανγκελα Μέρκελ με τον Αντώνη Σαμαρά.

Μάλιστα το ραντεβού έγινε στο «ελληνικό γήπεδο» καθώς η γερμανίδα καγκελάριος αποφάσισε να πάει η ίδια στα γραφεία της μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες προκειμένου να δει τον Ελληνα Πρωθυπουργό.

Η κ. Μέρκελ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις όσον αφορά τις διαρθρωτικές αλλαγές και τα μέτρα και ενημερώθηκε από τους υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Η κ. Μέρκελ επεσήμανε στον Πρωθυπουργό το θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί για την Ελλάδα στην Ευρώπη, κάτι το οποίο, όπως είπε, διαπιστώνει και η ίδια στις επαφές που έχει με ευρωπαίους ομολόγους της. Οι δύο πλευρές αποφάσισαν να συνεχίσουν τη στενή επικοινωνία τις επόμενες μέρες.

Οι διεθνείς επαφές του Πρωθυπουργού θα συνεχιστούν καθώς το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται στην Αθήνα και ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής απηύθυνε πρόσκληση στον Φρανσουά Ολάντ να επισκεφτεί τη χώρα μας και η πρότασή του έγινε δεκτή.

Πάντως στην ελληνική αποστολή το κλίμα είναι πολύ καλό και θεωρείται ότι το θέμα της εκταμίευσης της δόσης έχει κλείσει.

iefimerida.gr