Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2012

Σόιμπλε: Όλες οι χώρες έχουν σημειώσει πρόοδο, πλην της ΕλλάδαςΌλες οι χώρες της ευρωζώνης που έχουν πληγεί από την κρίση χρέους έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο στο θέμα των μεταρρυθμίσεων εκτός της Ελλάδας, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.

«Όλες χώρες που εφαρμόζουν πρόγραμμα (προσαρμογής), εκτός της Ελλάδας, η οποία βρίσκεται σε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση ... έχουν σημειώσει εξαιρετική πρόοδο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας σε συνέδριο.

Σε αντιδιαστολή, αναφέρθηκε στις επιδόσεις της Μαδρίτης και της Ρώμης: «Αν και δεν έχουν υπαχθεί σε κάποιο πρόγραμμα (δημοσιονομικής προσαρμογής), αυτό που έχουν επιτύχει η Ισπανία και η Ιταλία είναι σπουδαίο». Πρόσθεσε ακόμη πως στις χώρες που εφαρμόζουν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις θα δοθεί «περισσότερος χρόνος» για να εξυγιάνουν τα δημοσιονομικά τους.

2 σχόλια:

  1. Ε δε φταίμε εμείς Σόϊμπλε. Οι άλλες χώρες έχουν ΠΑΣΟΚ, Φωτόπουλο κλπ; Δεν έχουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παραφράζοντας κάποιον πρωθυπουργό της Βρετανίας θα πω ότι το να παραπονιέσαι για ΠΑΣΟΚΟ ΣΥΡΙΟ φοτόπουλους είναι σαν να παραπονιέσαι για τον καιρό. Μην περιμένεις να είναι εύκολος ο δρόμος. Αλλά αν δεν μπορεί ο Σαμαράς τότε δεν θα μπορέσει κανένας άλλος. Ο Σόιμπλε όμως θα πρέπει να καταλάβει ότι ο κάθε ασθενής θέλει την δική του θεραπεία, δεν υπάρχει θεραπεία πασπαρτού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή