15 Οκτωβρίου 2012

Έβαλαν το Στέμμα στο θρυλικό πλοίο Γ. Αβέρωφ

Με το Στέμμα στον θυρεό του πλοίου ο εορτασμός των 100 χρόνων των Βαλκανικών πολέμων-Το είχαν αφαιρέσει οι ΠΑΣΟΚοι τη δεκαετία του 80


Μία «ιστορική αταξία» αποκαταστάθηκε και έτσι το πλοίο – μουσείο του Πολεμικού Ναυτικού, το ιστορικό «Γ.ΑΒΕΡΩΦ», γιορτάζει την επέτειο των 100 χρόνων των Βαλκανικών πολέμων του 1912-13, όπου διεκρίθη όλως ιδιαιτέρως και απελευθέρωσε επικεφαλής του Ελληνικού Στόλου, όλα τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ.
Δηλαδή φέροντας στον θυρεό του πλοίου το Στέμμα, καθότι τότε υπήρχε Βασιλεία, και όχι χωρίς αυτό, όπως ετσιθελικά είχε αποφασίσει Δημοκρατικός πρώην Αρχηγός ΓΕΝ, επί κυβερνήσεως της πρώτης οκταετίας του ΠΑΣΟΚ, που είχε δώσει εντολή να το κόψουν με ασετιλίνη.


Η διαταγή του τότε είχε εκτελεστεί, αλλά ευτυχώς το αποκοπέν τμήμα με το στέμμα δεν είχε πεταχτεί αλλά είχε αποθηκευτεί σε κάποια από τις αποθήκες του πλοίου. Αυτό βρέθηκε, συντηρήθηκε και με εντολή της νυν ηγεσίας και με ενέργεια του κυβερνήτη του σκάφους, αυτή η «ιστορική αταξία» για να χρησιμοποιήσουμε την επιεικέστερη έκφραση, αποκαταστάθηκε.


Αξίζει να σημειωθεί – για όσους σπεύσουν να διαμαρτυρηθούν καθώς θα έχουν θιγεί τα «δημοκρατικά» τους αισθήματα – ότι αυτό αποτελεί πλέον κομμάτι της Ελληνικής Ιστορίας και ως τέτοιο πρέπει να λογίζεται και να εξετάζεται. Μπορούν δε ΣΗΜΕΡΑ να επισκεφθούν αν θέλουν το Μουσείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας στη Μόσχα, όπου υπάρχουν (και υπήρχαν από την εποχή του κομμουνισμού) ξεχωριστές αίθουσες αφιερωμένες στην Τσαρική Ρωσία, στην Σοσιαλιστική Σοβιετική Ένωση και στη σημερινή Δημοκρατική Ρωσία. Το ίδιο συμβαίνει και στο Παρίσι στο στρατιωτικό Μουσείο του “L’Hotels des Invalides”, όπου υπάρχουν τεράστιες αίθουσες αφιερωμένες στην περίοδο των Γάλλων Βασιλέων, μέχρι τη Γαλλική Επανάσταση, την βίαιη κατάλυσή της και εν συνεχεία τη Δημοκρατική περίοδό της μέχρι σήμερα.
Γιατί σε τελική ανάλυση, η Ιστορία διδάσκει αν τη διαβάζεις ως είναι και εξάγεις τα συμπεράσματά σου.
Συγχαρητήρια στο Πολεμικό Ναυτικό για την πρωτοβουλία του αυτή σε καθαρά ιστορικό επίπεδο και πέραν από οποιαδήποτε πολιτικολογία.

Λ.Σ.Μ.