04 Οκτωβρίου 2012

Στο αυτόφωρο τσογλαναράδες, ενήλικοι "μαθητές" και εξωσχολικοί για απόπειρα κατάληψης

Στο αυτόφωρο οδηγήθηκαν την Πέμπτη το μεσημέρι έντεκα ενήλικες μαθητές οι οποίοι επιχείρησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα να προχωρήσουν σε κατάληψη του 2ου ΕΠΑΛ, στο κέντρο της Λαμίας.
Οι μαθητές μαζί με εξωσχολικούς μπήκαν στο προαύλιο και προσπάθησαν να στήσουν την κατάληψη έτσι ώστε τις πρωινές ώρες να μην λειτουργήσει το σχολείο.
Έγιναν όμως αντιληπτοί και ειδοποιήθηκε η αστυνομία και στη συνέχεια ο εισαγγελέας.
Τις πρώτες πρωινές ώρες με εντολή του προϊσταμένου της εισαγγελίας Λαμίας οι αστυνομικοί προχώρησαν σε συλλήψεις και προσαγωγές.

Συνολικά μεταφέρθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας 21 νεαροί, εκ των οποίων δέκα αφέθηκαν ελεύθεροι και ήδη συντάσσονται δικογραφίες σε βάρος των γονέων και κηδεμόνων τους για παραμέληση ανηλίκου.

Οι υπόλοιποι έντεκα ήταν πάνω από 18 ετών και έτσι οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο το μεσημέρι, όπου εκεί ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διευθυντής του σχολείου δεν υπέβαλε μήνυση για φθορές αφού δεν διαπιστώθηκε κάτι τέτοιο.

Συμμαθητές τους το μεσημέρι βρέθηκαν έξω από τα δικαστήρια για συμπαράσταση στους συλληφθέντες.

Υπενθυμίζεται πως πριν 24 ώρες ο εισαγγελέας και πάλι έδωσε εντολή στους αστυνομικούς να τερματίσουν την απόπειρα κατάληψης μαθητών του 1ου Λυκείου Λαμίας.

Σε αυτή την περίπτωση όμως δεν υπήρχαν συλλήψεις και προσαγωγές, αφού απέδωσε ο διάλογος μεταξύ μαθητών και του διευθυντή του σχολείου.

Φωτογραφία: LamiaReport.gr