09 Οκτωβρίου 2012

Η επίσκεψη Μέρκελ μέσα από τα γερμανικά ΜΜΕ

Στην σημερινή επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου αναφέρονται ήδη εκτενώς τα περισσότερα γερμανικά ΜΜΕ, μέσω των ηλεκτρονικών τους ιστοσελίδων.

Η Μέρκελ χαιρετίζει την πρόοδο της Αθήνα και υπόσχεται περαιτέρω ενίσχυση, γράφει στον κύριο ηλεκτρονικό τίτλο της η εφημερίδα DIE ZEIT.


Προσθέτει πως η Γερμανίδα καγκελάριος εξήρε την πρόοδο της Ελλάδας στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους και υποσχέθηκε περισσότερη βοήθεια, ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς - προσθέτει - δεσμεύθηκε ότι η χώρα του θα τηρήσει τις δεσμεύσεις για τις μεταρρυθμίσεις.

Τριάντα εκατομμύρια ευρώ η παρηγοριά της Μέρκελ προς την Ελλάδα, σημειώνει το περιοδικό DER SPIEGEL.

Τονίζει πως η Άνγκελα Μέρκελ πιστοποίησε την πρόοδο της χώρας, ενώ υπογραμμίζει ότι μαζί με τα καλά λόγια έδωσε και 30 εκατομμύρια ευρώ για έργα επιδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Η Mέρκελ δίνει κουράγιο στους Έλληνες, σημειώνει από την πλευρά της η SUED-DEUTSCHE ZEITUNG.

Τονίζει πως ο Αντώνης Σαμαράς εξασφάλισε τη υποστήριξη της Γερμανίας, αλλά σημειώνει παράλληλα ότι η χώρα ήταν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με ελεύθερους σκοπευτές και αυστηρότατη αστυνόμευση.

Αναρχικοί προσβάλουν τη Μέρκελ σημειώνει, τέλος, η γερμανική εφημερίδα BILD, προβάλλοντας τις φωτογραφίες με τις σβάστικες.

Πάντως στο άρθρο σημειώνεται επίσης ότι η κ. Μέρκελ επαίνεσε τις προόδους της χώρας, ενώ αναφέρει πως η καγκελάριος δεσμεύτηκε για γερμανική βοήθεια ιδιαίτερα στους τομείς της υγείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

SKAI.GR