10 Οκτωβρίου 2012

Ήττα Βρούτση-ΝΔ: Απεσύρθη η τροπολογία που καταργεί εργοδοτικές εισφορές υπέρ ΟΕΕ-ΟΕΚ

[Αυτά παθαίνεις όταν δεν ανιχνεύεις το κλίμα πριν από μια κίνηση, ακόμα και αν είναι σωστή. Δεν ήταν δα και τόσο δύσκολο: Από τους 4 ΓΓ του υπουργείου οι 3 είναι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ... και μην ακούσουμε χαζά ότι οι κάθε ΓΓ έχει άλλες αρμοδιότητες κ.λπ]

Σε απόσυρση τροπολογίας που καταργούσε την υποχρέωση εργοδοτών καταβολής εισφορών υπέρ Οργανισμού Εργατικής Εστίας και Κατοικίας (ΟΕΕ, ΟΕΚ) αναγκάστηκε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούστης υπό την απειλή καταψήφισής της από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.


Το σκεπτικό της υπουργικής τροπολογίας ήταν πως από την στιγμή που οι δύο οργανισμοί έχουν καταργηθεί πρέπει να καταργηθούν και οι αντίστοιχες εισφορές που καταβάλλουν οι εργοδότες. Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι από την ημέρα που έκλεισαν οι 2 οργανισμοί οι σχετικές εισφορές οδηγούνταν στα ταμεία του ΟΑΕΔ υπέρ των ανέργων.

Υπό αυτά τα δεδομένα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ονομαστική ψηφοφορία προκειμένου να αποσυρθεί η τροπολογία ενώ τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΔΗΜΑΡ ξεκαθάρισαν στον υπουργό ότι θα καταψηφίσουν.