Σε όλα τα μέσα ενημέρωσης της χώρας από εχτές έχει γίνει πρώτο θέμα η δημοσιοποίηση των ονομάτων που περιλαμβάνονται στη θρυλική πλέον λίστα Λαγκάρντ από το περιοδικό «HOTDOC» που εκδίδει ο δημοσιογράφος Κ. Μπαξεβάνης.
Μέσα σε αυτή τη λίστα εμφανίζεται ένα όνομα που μοιάζει πολύ με ένα πολύ γνωστό όνομα της πολιτικής ζωής της Πάρου.
Επίσης, στη λίστα αναφέρεται και η επαγγελματική ιδιότητα του προσώπου που φέρεται να κατέχει λογαριασμό η οποία ταιριάζει απόλυτα με την επαγγελματική ιδιότητα του τοπικού πολιτικού στον οποίο αναφερόμαστε.
Πρόκειται για τον αρχιτέκτονα Μανώλη Ισιγώνη ο οποίος είναι επικεφαλής της παράταξης του δημοτικού συμβουλίου Πάρου Κίνηση Ενεργών Πολιτών. Η παράταξη στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Στις δημοτικές εκλογές του 2010 επικεφαλής του συγκεκριμένου συνδυασμού ήταν ο Μανώλης Γλέζος ο οποίος ήταν και υποψήφιος δήμαρχος. Σήμερα είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και έχει παραιτηθεί από το δημοτικό συμβούλιο Πάρου. Μετά από αυτή την παραίτηση είχε αναλάβει ο κ. Μ. Ισιγώνης.
Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι το να έχει κανείς λογαριασμό με χρήματα στο εξωτερικό δεν είναι κατ’ ανάγκη παράνομο. Αυτό για το οποίο ελέγχεται κανείς είναι για το αν έχει πληρώσει τους φόρους για να τα βγάλει στο εξωτερικό και για το αν προέρχονται από νόμιμες εργασίες. Βεβαίως, υπάρχει και ένα ζήτημα πολιτικής και ηθικής ευθύνης που έχει τεθεί προϊόντος του χρόνου για τέτοιου είδους καταθέσεις, εξαιτίας και της βαθιάς κρίσης που μαστίζει τους Έλληνες.
Δηλαδή ελέγχεται το κατά πόσο είναι πατριωτική τακτική να διατηρεί κάποιος καταθέσεις αυτή την εποχή στο εξωτερικό με δεδομένο ότι οι Έλληνες φορολογούνται και χρεώνονται με τεράστια ποσά για να καλυφθούν τα ελλείμματα των ιδιωτικών τραπεζών, ελλείμματα που οφείλεται και στην διαφυγή καταθέσεων στο εξωτερικό.
Επίσης, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι κανείς ακόμα δεν έχει επιβεβαιώσει ότι αυτή η λίστα που δημοσιεύθηκε από το «HOT DOG»είναι η γνήσια, αν και κανείς δεν το έχει διαψεύσει μέχρι στιγμής. Τέλος, η λίστα αυτή δεν παρουσιάζει όλους εκείνους που έχουν χρήματα στο εξωτερικό ή εκείνους που έβγαλαν χρήματα μετά το 2009 στο εξωτερικό. Το τελευταίο ισχύει διότι η λίστα Λαγκάρντ αφορά μόνο τους καταθέτες της τράπεζας HSBC που είναι μία από τις πολλές Ελβετικές τράπεζες. «Αφαιρέθηκε» από τα αρχεία της τράπεζας από έναν υπάλληλο της το 2008. Αυτό το λέμε γιατί υπάρχουν πληροφορίες ότι στο άμεσο μέλλον θα μας απασχολήσουν και άλλα ονόματα που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό, τα οποία βρίσκονται σε άλλες λίστες.
Από την δημοτική παράταξη της Πάρου «Κίνηση Ενεργών Πολιτών» και από τον ίδιο τον κ. Ισιγώνη μέχρι το Σάββατο 18:00 δεν υπήρχε καμία αντίδραση με ανακοίνωση για το θέμα. Έτσι επίσημα, δεν γνωρίζουμε αν το όνομα στη λίστα είναι ο Μ. Ισιγώνης που γνωρίζουμε στην Πάρο.
http://parosantiparos.wordpress.com
ΥΓ. Ο ίδιος έβγαλε ανακοίνωση όπου παραδέχεται ότι είχε λογαριασμό. Δείτε την εδώ