20 Οκτωβρίου 2012

Επεισόδια μεταξύ Ντόρτμουντ και Σάλκε στην κοιλάδα του Ρουρ

Σφοδρά επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το γήπεδο της Μπορούσια Ντόρτμουντ λίγες ώρες πριν το ντέρμπι κόντρα στην Σάλκε στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Bundesliga. Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ όλα ξεκίνησαν από μία μεγάλη ομάδα αναρχικών, οι οποίοι προκάλεσαν αναταραχές και μερικοί από αυτούς επιτέθηκαν στους οπαδούς των φιλοξενούμενων, με αποτέλεσμα να επέμβουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να κατευνάσουν τα πνεύματα.

Στη συνέχεια αρκετοί από τους οπαδούς της Σάλκε «απάντησαν» πετώντας μπουκάλια και διάφορα άλλα αντικείμενα τόσο στους αστυνομικούς που τους συνόδευαν όσο και στους αναρχικούς, όπου ανάμεσά τους βρισκόντουσαν αρκετοί φίλαθλοι με διακριτικά της Ντόρτμουντ.

Θυμίζουμε ότι η κοιλάδα του Ρουρ ή και περιοχή του Ρουρ είναι ένα γερμανικό πληθυσμιακό κέντρο της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας που αποτελείται κυρίως από διάφορες ανεξάρτητες μεγαλουπόλεις, δύο εκ των οποίων είναι το Γκελζενκίρχεν και το Ντόρτμουντ. Στις δύο από αυτές τις πόλεις Σάλκε και Ντόρτμουντ έχουν δημιουργήσει το παραδοσιακά μεγαλύτερο ντέρμπι στη Γερμανία με την κόντρα να ξεκινά περίπου στη δεκαετία του 50'.

Newsroom ΔΟΛ