25 Οκτωβρίου 2012

Βρυξέλλες: "Εκκρεμούν τεχνικά ζητήματα για να κλείσει η συμφωνία Ελλάδας - Τρόικα"

Την ουσιαστική πρόοδο που έχει σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες στις συνομιλίες μεταξύ της τρόικας και της ελληνικής κυβέρνησης, επιβεβαίωσε από τις Βρυξέλλες, ο Σάιμον Ο' Κόνορ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας, Όλι Ρεν.

Τόνισε, παράλληλα, ότι απομένουν κάποια τεχνικά ζητήματα προτού κλείσει η τελική συμφωνία.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς αν υπάρχουν ενδείξεις για επίτευξη συμφωνίας στην Αθήνα έως σήμερα το απόγευμα που συνεδριάζει η Ομάδα Εργασίας των χωρών της Ευρωζώνης (Euroworking Group), ο Σάιμον Ο' Κόνορ αρκέστηκε να πει τα εξής:

«Τις τελευταίες ημέρες, έχουμε σημειώσει ουσιαστική πρόοδο. Μένουν μερικά ζητήματα να διευθετηθούν, προτού υπάρξει συμφωνία, σε τεχνικό επίπεδο, ανάμεσα στην τρόικα και τις Ελληνικές Αρχές».

Σημειώνεται, ότι η Ομάδα Εργασίας των χωρών της Ευρωζώνης συνεδριάζει, το απόγευμα της Πέμπτης στις Βρυξέλλες, με αποκλειστικό θέμα συζήτησης το ελληνικό πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Την Ελλάδα, θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Παναγιώτης Τσακλόγλου, ο οποίος θα ενημερώσει τους ομολόγους του για την πορεία εφαρμογής του προγράμματος.

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι της τρόικας θα ενημερώσουν για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα.

Εξάλλου, στις 29 και 30 Οκτωβρίου, θα συνεδριάσουν εκ νέου οι εμπειρογνώμονες των οικονομικών επιτελείων των χωρών της Ευρωζώνης, αλλά με την ιδιότητα της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής (EFC) και με αντικείμενο την προετοιμασία του τακτικού Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου.