25 Οκτωβρίου 2012

Σφίγγει ο κλοιός γύρα από ΠΑΠ: Συμπληρωματικό υπόμνημα θα καταθέσει ο Καπελέρης, για την "λίστα Λαγκάρντ"

Συμπληρωματικό υπόμνημα προς τους οικονομικούς εισαγγελείς προτίθεται να καταθέσει, σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες ο Ιωάννης Καπελέρης, για την υπόθεση της "λίστας Λαγκάρντ".

Ο κ. Καπελέρης κλήθηκε την Τετάρτη σε ανωμοτί κατάθεση για την ίδια υπόθεση και με σκοπό να αντικρούσει όσα φέρεται να υποστήριξε πάλι την Τετάρτη στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου.

Οι πληροφορίες θέλουν τον κ. Καπελέρη, στο υπόμνημά του, να θέλει να γνωστοποιήσει προς τους οικονομικούς εισαγγελείς ότι ουδέποτε παρέλαβε το επίμαχο cd με τους καταθέτες, ενώ αναμένεται να διευκρινίσει επίσης ότι από την ανεπίσημη έρευνα που διενέργησε, στα δέκα ονόματα που του έδωσε ο τότε πολιτικός προϊστάμενός του διαπίστωσε ότι από τα εισοδήματα που δήλωναν οι εν λόγω καταθέτες δεν δικαιολογούνταν οι καταθέσεις τους στο εξωτερικό.

Ο κ. Καπελέρης υποστηρίζει και αναμένεται να διατυπώσει στο συμπληρωματικό υπόμνημα που θα παραδώσει στους εισαγγελείς ότι όταν ενημέρωσε τον κ. Παπακωσταντίνου παραδίδοντάς του τα ευρήματα της άτυπης έρευνας που διενεργήθηκε από το ΣΔΟΕ για τα συγκεκριμένα πρόσωπα, καθώς και το έγγραφο που του είχε παραδώσει ο υπουργός με τα δέκα ονόματα, δεν έλαβε καμία εντολή για περαιτέρω έλεγχο.