29 Οκτωβρίου 2012

Αναβλήθηκε για την Πέμπτη η δίκη Βαξεβάνη-Έχει και παράπονα από τη δικαιοσύνη ο Κωστάκης... επειδή τον διαφήμισε

Για την Πέμπτη, 1η Νοεμβρίου, αναβλήθηκε από το Αυτόφωρο η δίκη του εκδότη του περιοδικού Hot Doc Κώστα Βαξεβάνη, κατηγορούμενου για παραβίαση προσωπικών δεδομένων σχετικά με δημοσίευση των 2.059 ονομάτων μέσω του περιοδικού του HOT DOC, γνωστή ως "λίστα Λαγκάρντ".

Εντός και εκτός της αίθουσας ήταν συγκεντρωμένοι φίλοι και συνάδελφοι του Κώστα Βαξεβάνη, μέλη της ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ καθώς και βουλευτές.

Βγαίνοντας από το δικαστήριο ο δημοσιογράφος, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι ήταν καθήκον του να δημοσιοποιήσει την επίμαχη λίστα καθώς, όπως είπε, οτιδήποτε άλλο για έναν δημοσιογράφο είναι "δημόσιες σχέσεις".

Δείτε καρέ-καρέ το βίντεο της σύλληψης του δημοσιογράφου

Ο Κώστας Βαξεβάνης επανέλαβε ότι επί δύο χρόνια η λίστα παρέμενε αναξιοποίητη λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "ο κ. Βενιζέλος έχασε στη λεκάνη της τουαλέτας το στικάκι".

Επανέλαβε, επίσης, ότι η εισαγγελία δεν κινητοποιήθηκε όταν πριν από λίγες ημέρες η εφημερίδα "Τα Νέα" δημοσιοποίησε λίστα με φορολογικά στοιχεία καλλιτεχνών "που αποτελούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα".

Σύμφωνα με τον εκ των συνηγόρων του δημοσιογράφου, Χάρη Οικονομόπουλο, η υπεράσπιση ζήτησε την αναβολή της εκδίκασης καθώς πρόσωπα που αναφέρονται στη δημοσιευθείσα λίστα έχουν δηλώσει πρόθεση να καταθέσουν στο δικαστήριο ως μάρτυρες, ενώ ο έτερος συνήγορος, Ν. Κωνσταντόπουλος, δήλωσε ότι πρόθεσή τους είναι "να μην εγκλωβιστεί η υπόθεση στα στενά όρια του αυτοφώρου και να αναδειχθεί η πολιτική της διάσταση".